– Unngå stereotypier og presenter en variert portefølje av emner, fra kulturell arv til samfunnsaktuelle hendelser, skriver Aisha Mosa.
– Unngå stereotypier og presenter en variert portefølje av emner, fra kulturell arv til samfunnsaktuelle hendelser, skriver Aisha Mosa.

MENINGER:

La oss se et NRK som ikke bare leverer, men også inspirerer

«Å appellere til unge mennesker som meg handler ikke bare om å legge til en flerkulturell karakter i en TV-serie», skriver Aisha Mosa.

Publisert

Som en kvinne med minoritetsbakgrunn opplever jeg sjelden at dagens NRK-tilbud appellerer til meg.

Jeg vil gjerne diskutere videre om hvordan NRK skal være en plattform som ikke bare representerer, men også forstår og engasjerer mangfoldet i nåtiden. 

Det jeg håper på er å kunne vise gjennom egne erfaringer og ønsker at NRK kan være en viktig informasjons- og underholdningskanal for mennesker som meg. 

La meg forklare hvordan mitt Drømme-NRK ser ut.

NRKs tilbud til innvandrerbefolkningen

For å virkelig fenge minoritetsseere som meg selv, trenger NRK å gå utover det overfladiske. 

Mitt Drømme-NRK bør ikke bare vise våre kulturelle tradisjoner, men også dykke ned i de komplekse historiene bak dem. 

En forbedret satsing på dokumentarer som utforsker de emosjonelle reisene til innvandrere, integrasjonsutfordringer og stoltheten i å bære flere kulturer ville gjøre NRK mer relevant. 

Vi trenger programmer som går utover klisjeene og gir et autentisk bilde av våre liv.

Flerkulturell ungdom og NRK

Å appellere til unge mennesker som meg handler ikke bare om å legge til en flerkulturell karakter i en TV-serie. 

Det handler om å skape innhold som reflekterer vår virkelighet. 

Drømme-NRK bør utvikle ungdomsprogrammer som går inn i våre daglige utfordringer, feirer våre prestasjoner og gir en plattform for våre stemmer. 

Snakk om våre historier og bekymringer, og vi vil ikke bare se – vi vil delta og engasjere oss.

Podkaster som et effektivt innholdsmiddel

Å fange min oppmerksomhet handler om å tilpasse seg min hektiske timeplan. 

Podkaster er fremtiden, og NRK har omfavnet det, men bør i enda større grad tilpasse seg demografien i landet, og appellere til flere grupper. 

NRKs produksjon av podkaster på samisk peker på behovet for økt mangfold. Å utvide podkasttilbudet til flere språk eller utforske relevante temaer og personligheter for ulike minoriteter i Norge ville være svært attraktivt. 

Hva nå, NRK?

Gjennom reportasjer, debattinnlegg og podkast setter Medier24 søkelys på hvilken retning NRK bør gå i fremtiden.

Har du innspill? Vil du skrive en tekst selv? Ta kontakt på kristine@medier24.no

Prosjektet har fått støtte av Fritt Ord.

Her kan du lese alle sakene. 

Dette kan skape et mer inkluderende podkastmiljø som reflekterer det kulturelle mangfoldet i landet.

Drømme-NRK ville levere podkaster som ikke bare informerer, men også skaper en personlig forbindelse. La oss få høre ekte samtaler, mangfoldige meninger og innsikt som går dypere enn overskriftene. Dette vil ikke bare gi meg friheten til å lytte når det passer meg, men også gi meg en følelse av fellesskap.

Innsikt fra miljøkonsulenter

For å styrke NRKs forståelse av forskjellige miljøer og deres behov, kan NRK vurdere å inkludere konsulenter med inngående kjennskap til ulike samfunn. 

Disse konsulentene, selv med røtter i forskjellige kulturer, kan tilby verdifulle perspektiver og råd som går utover det som selv medarbeidere med innvandrerbakgrunn i NRK kan gi. 

Dette kan bidra til å skape et mer autentisk og relevant innhold som appellerer til ulike seergrupper.

Balansen mellom mengde og variasjon i programmene

NRK har en tendens til å dekke overflaten av mangfoldet. 

Mitt Drømme-NRK ville finne den ideelle balansen mellom kvantitet og kvalitet. Ikke bare flere programmer, men programmer av høy kvalitet som utforsker ulike aspekter av samfunnet. Unngå stereotypier og presenter en variert portefølje av emner, fra kulturell arv til samfunnsaktuelle hendelser. 

La oss se et NRK som ikke bare leverer, men også inspirerer.

Så for å oppsummere tenker jeg at mitt Drømme-NRK er en plattform som går utover det forventede. Et NRK som omfavner mangfoldet ikke bare som et ansvar, men som en mulighet til å berike alles liv. 

Ved å gjøre innholdet personlig, dyptgående og profesjonelt, kan NRK virkelig oppfylle sitt oppdrag om å speile hele Norge, og bli en uunnværlig del av hverdagen til folk som meg. 

La oss sammen skape en NRK-opplevelse som ikke bare sees, men føles.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS