Preben Storsten foretrekker å se noen serier og se på lokalnyhetene - ellers bruker han nesten ikke NRK
Preben Storsten foretrekker å se noen serier og se på lokalnyhetene - ellers bruker han nesten ikke NRK

MENINGER:

I korte trekk er NRK fint å ha, men ikke noe som det blir brukt mye tid på

«NRK er ett medium jeg bruker veldig lite tid på. Ikke av tillitsgrunner, men heller av innholdsgrunner», skriver Preben Storsten.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det har kommet ett og annet innhold hos NRK som gir grunnlag for å svekke deres tillit. En av de seneste, med dokumentaren om «Ingen elsker Bamsegutt». Som det ble mye blest rundt. Mangelen på åpenhet i forkant om sakene som var mot han, gjør at man kan begynne å tenke om det er flere saker med manglende åpenhet. Man ser på fremtidig innhold med ett ekstra kritisk øye.

Min bruk av NRK er svært lav. For meg er det ikke en naturlig plass å lete etter innhold som en ønsker å se på når man trenger noe å se på. Som regel er det tilfeldigheter som gjør meg oppmerksom på innholdet som kan finnes hos NRK. 

Det at NRK har mistet så mye rettigheter til sport har nok og ført til at jeg ikke velger de. Og når kanalen ikke blir satt på, så blir heller ikke kanalen stående på. 

Hva nå, NRK?

Gjennom reportasjer, debattinnlegg og podkast skal Medier24 sette søkelys på hvilken retning NRK bør gå i fremtiden.

Har du innspill, eller vil du skrive en tekst selv?

Ta kontakt på kristine@medier24.no

Prosjektet har fått støtte av Fritt Ord.

Her kan du lese alle sakene. 

Jeg er og av en generasjon som heller velger streaming tjenester over det å sette seg ned å se på TV. Lineær TV er nok et døende medium, da dagens generasjoner heller velger andre plattformer for å bli underholdt. 

Innholdet som jeg velger hos NRK blir noe snevert og for spesielt interesserte. Norsk stand up, og enkelte dokumentarserier er ting jeg ser hos NRK. Da det er hos dem jeg kan se akkurat det. 

NRK har nok for mange blitt en kanal folk bruker når det kommer til mangel på alternativ i enkelte tilfeller. Som lokalnyheter. For når det kommer til innholdet jeg velger å bruke tid på hos NRK, så blir det i hovedsak lokalnyheter. Både på TV og nett.

Jeg ser helt klart fordelene ved å ha en statskanal. Det er fint med en reklamefri kanal, hvor man da og kan lese nyheter «kostnadsfritt» i motsetning til andre nettaviser som har mange artikler bak betalingsmuren. 

I tillegg har de ett godt fokus på lokale nyheter. De leverer gode distriktsnyheter og er relativt raske på ting som skjer rundt omkring her i fylket jeg bor i, Møre og Romsdal.

I korte trekk er NRK fint å ha, men ikke noe som det blir brukt mye tid på. Mitt forhold til de er rett og slett at jeg ser på det de kan bidra med av interessante ting, og holder meg ellers nøytral fra avstand.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS