Marius Thorkildsen mener dekningen av MGP fortjener en Ukas beste-pris. Her med programlederne Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak og Mikkel Niva.

SKRÅBLIKK:

Ukas beste sak om lekkasje som ikke avslører hva lekkasjen er

«Velkommen til Ukas beste, også kjent som medieprisene ingen har bedt om.», skriver Marius Thorkildsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

På tross av at mediebransjen har et rikt utvalg av prisutdelinger føles det som om det ikke helt er nok. Det kan fort gå på motivasjonen løs hvis man bare skal nøye seg med å vinne SKUP, Den store journalistprisen, en Mediepris eller to og til nøds en internasjonal slenger..

Det begås tross alt prisvinnende aktivitet i mediebransjen på ukentlig basis, og faren er at hvis ingen deler ut priser så vil heller ingen vinne priser.

Derfor har jeg tatt på meg oppdraget å prise det som prises kan.

Her er Ukas beste.

Ukas beste debatt med utelukkende ledende spørsmål:

TV Norge har laget slanke-tv/ta kontroll over eget liv-tv, alt ettersom hvem du spør. Og det vil ikke være en underdrivelse å si at folk i høyeste grad har spurt.

Debatten rundt 16 weeks of hell har foregått i form av min favoritt-debattsjanger: «åpenbart ledende spørsmål».

Linnéa Myhre spurte først om TV Norge manglet voksne på jobb. Selv om spørsmålet var retorisk så tegner det jo også et veldig morsomt bilde.

Se for deg: Seks norske kjendiser med håp om at nedgang i vekt og økning i kjendisaktualitet skal være en omvendt proporsjonal møter opp på en TV Norge-produksjon. Til sin store overraskelse oppdager de at hele produksjonen styres av barn. Barna skal slanke kjendisene, kjendisene skal lære barna om å maksimere offentlig oppmerksomhet samtidig som Martin Johnsrud Sundby roper til kjendisene, barna til Sundby roper til produksjonen.

Uansett, debatten sluttet ikke der. Myhre fikk svar fra uventet hold i form av kjøreskolelærer og 16-weeks of hell-entusiast Magnus Henningsmoen. Han stiller det meget ledende spørsmålet: «Er det så forferdelig dumt å fortelle barna sine at sunn mat og trening er bra for en?».

Noe mer ledende debatt-spørsmål skal vi lete lenge etter, og Henningsmoen stikker her av med en pris utelukkende laget av strå.

Ukas beste engasjerende spørsmål for å få mest mulig facebook-engasjement:

Engasjement er viktig for mediehusene. Aller viktigst er det kanskje for TV 2 Nyhetenes Facebook-side. I stedet for å gi informasjon om hva saken handler om har de perfeksjonert oppgaven med å heller stille leserne spørsmål på Facebook for å maksimere engasjement.

Her er noen høydepunkter fra denne uken:

Om ekstremværet Gyda: Ville du likt å sitte bak rattet her?

Nei.. Nei, jeg ville jo ikke det. Det hadde jo vært vanskelig å kjøre, når man nesten ikke ser noe.

Om å finne rotter i sengen mens man sover: Hva hadde du gjort om du ble vekket på denne måten?

Jeg hadde først skvettet (skvuttet?), så hadde jeg ringt skadedyrkontrollen.

Om Stoltenbergs søknad på jobben som Sentralbanksjef: Noen mener Stoltenberg bør trekke søknaden, hva mener du?

Dagsnytt18 stilte samme spørsmål til Skjalg Fjellheim og Frithjof Jacobsen. Resultatet ble omtrent like kranglete som kommentarfeltet til TV 2 Nyhetene.

Ukas beste sak om lekkasje som ikke avslører hva lekkasjen er:

Nytt år betyr ny Melodi Grand Prix-sesong. Det knyttet seg derfor stor spenning til hvem årets norske artister skulle være. Faktisk så stor spenning at NRKs pressebilder lekket ut på nettet dagen før artistene skulle avsløres.

VGs Thomas Talseth var på ballen og rapporterte på lekkasjene. I saken kunne vi lese at både pressebilder og navn på artistene var lekket og at de «gikk sin seiersgang på internett».

Ergo kunne vi regne med at Talseth hadde sett hvem artistene var, men likevel ble det ikke nevnt med et ord i saken.

Jaja, vi får google det selv da.

Ukas største overdrivelse:

Nyhetsmessig er det ALDRI kjedelig i Drammen

Drammens Tidende har ansatt seks nye journalister, og godt er det.

Gratulerer til alle prisvinnerne! Har du tips til fremtidige prisvinnere kan du kontakte juryen via meninger@medier24.no

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS