Anne Ekornholmen
– Det har vært moro, overraskende og arbeidsomt, forteller Anne Ekornholmen om all oppmerksomheten etter at hun begynte i Nationen.

Pressepodden: 

Anne Ekornholmen er stemmen fra distriktet - all oppmerksomheten overrasket henne

– Jeg må innrømme at jeg ikke hadde sett for meg at det var sånn det skulle bli, forteller hun i Pressepodden.

Publisert

Anne Ekornholmen har vært politisk redaktør og kommentator i Nationen siden 2020.

På de tre årene har hun markert seg som en tydelig, synlig og mye brukt stemme for Distrikts-Norge og som ekspert på Senterpartiet. 

Spesielt på debattflater som Dagsnytt 18 og Politisk kvarter er hun blitt flittig brukt.

For Ekornholmen - som kom fra digitalredaktør-jobb hos Hamar Arbeiderblad - har den nye oppmerksomheten vært overraskende.

– Det har vært moro, overraskende og arbeidsomt. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde sett for meg at det var sånn det skulle bli. Det var kanskje naivt av meg, sier Ekornholmen i Pressepodden. 

Hør hele Pressepodden-episoden øverst i saken - eller der du vanligvis hører på podkast. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Anne Ekornholmen
– Vi har flere distriktsstemmer, og vi trenger dem, sier Anne Ekornholmen

Hun forteller at henvendelsene om å bli med på ulike debattflater har vært mange flere enn hun trodde. 

Men rollen som distriktsstemmen og Senterpartiet-eksperten lever hun fint med. 

– Nationen har abonnenter i 351 kommuner. Da er vi selvsagt interessante når distriktene er tema. Det har vi eierskap til, og jeg et engasjement for, sier hun.

– Jeg bestemt meg tidlig for å si ja til alle henvendelser, fordi jeg mener det er viktig. Det er en stemme som folk trenger å høre, sier Ekornholmen.

Hun understreker at det allerede finnes flere gode stemmer i Presse-Norge som snakker distriktets sak, som Tone Sofie Aglen i NRK og Nordlys' Skjalg Fjellheim.

– Vi har flere distriktsstemmer, og vi trenger dem, sier Ekornholmen, som selv bor ute i distriktet en time utenfor Oslo. 

– Det budskapet og perspektivet som vi har - på vegne av alle de som ikke bor i Oslo - er nyttig i et hvert panel, sier hun. 

Ekornholmen forteller også mer i Pressepodden om hvilke tilbakemeldinger hun får fra folk, hvorfor hennes distriktsperspektiver er viktig i redaktørjobben, om hun savner lokaljournalistikken - og selvsagt: Hva hun synes om den berømmelige Oslo-bobla. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS