Ørjan Ryland går fra Dagbladet til Aftenposten

Aftenposten henter videosjef fra Dagbladet: – Nå skal tanta få Baileys i kaffen!

Ørjan Ryland blir ny fagleder for video i Aftenposten. 

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten ansetter Ørjan Ryland (28) som ny fagleder for video. 

Ryland kommer fra DagbladetTV, hvor han har jobbet siden 2018. Der har han jobbet med utviklingen av DagbladetTV, og har vært både videojournalist, vaktsjef og prosjektleder. 

– Ørjan kommer til oss med bunnsolid kompetanse på alle sider ved videoarbeidet, og vi gleder oss til at han skal lede utviklingen av video som format for Aftenposten. Vi trenger særlig å styrke vår produksjon av solid Aftenposten-innhold til unge brukere, og da er video og sosiale medier-plattformer helt essensielt. Vi mener at vi i Ørjan har funnet den beste til å lede dette arbeidet for oss, sier redaksjonssjef i Aftenposten, Hanne Waaler Lier.

Ryland skal lede Aftenpostens team av video og SoMe-journalister. To nye videojournalister er også i ferd med å bli rekruttert til redaksjonen. 

Ryland ser frem til «å flytte hjemmefra» etter å ha vokst opp i Dagbladet:

– Nå skal tanta få Baileys i kaffen! Jeg kan ikke vente med å bli kjent med gjengen i Akersgata, og tar med meg helt uvurderlig erfaring fra alle mine voksne år i Dagbladet.

Han mener et av de største svikene til norsk presse er å glemme fremtidens nyhetskonsumenter.

– Å få lov til å jobbe med det enorme potensialet i Aftenposten og vise fram den gode journalistikken til enda flere er et stort og viktig oppdrag. Dette er rett og slett en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, og vil samtidig rette en stor takk til mine kolleger i Dagbladet for alt jeg har fått lære og gjøre. Heldig! 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS