Aksel Bergsaker Lindberg er sommervikar i VG, og skeptisk til jobbmarkedet utenfor storbyene.

MENINGER:

Dette er sjansene for å få jobb utenfor Oslo

«Hva er likheten mellom ulykkestallet «13» og Medier24s jobbsøkerportal?», skriver Aksel B. Lindberg.

Publisert Sist oppdatert

I sin kommentar om (mangel på) ansettelser i mediebransjen oppmuntrer ansvarlig redaktør i Medier24 (M24) Erik Waatland midlertidig ansatte og arbeidsledige journalister i Oslo til å søke seg det jeg oppfatter er fast arbeid utenfor hovedstaden.

Tidligere i innlegget spurte han retorisk om leseren var én av de som gikk og ventet på kontrakten (les: fast jobb) som gir en boliglån.

Senere nevner han Lillehammer som et sted en journalist med base i Oslo kan få seg fast(?) jobb. Jeg har kun gode ord å komme med om Lillehammer, men at det utlyses fast jobb i journalistikken der, er feil. Gudbrandsdølen Dagningen har utlyst et vikariat med arbeidssted: Lillehammer.

Waatland nevner altså steder som tilbyr midlertidig arbeid i et meningsinnlegg rettet mot (slik jeg hvert fall leser det) journalister som ikke får fast jobb.

Før du leser videre:

  • I VG mener jeg vi er 59 sommervikarer.
  • Aftenposten har 46 sommervikarer.
  • Dagbladet har 35 sommervikarer.
  • NTB har 18 sommervikarer
  • Dagens Næringsliv har 16 sommervikarer.
  • Nettavisen har 15 sommervikarer
  • Morgenbladet har ti sommervikarer.
  • Nordstrands blad har fire sommervikarer.

Jeg tar utregningen for deg. 59 + 46 + 35 + 18 + 16 + 15 + 10 + 4 = 203 sommervikarer.

I det følgende tar jeg utgangspunkt i M24s egen stillingsportal. Det kan godt hende at det er utlyst fast arbeid i journalistikken på andre plattformer enn M24s. Det legger jeg egentlig til grunn. Men jeg får ikke betalt for å mene.

Derfor baserer jeg meg på disse tallene.

Hoveddelen av dette innlegget skrives kvelden 9. juli, og jeg får opp 16 annonser filtrert på fast jobb innenfor journalistikken. Filtrerer vi vekk de faste stillingene i Oslo og Brussel(!), står vi igjen med ti annonser.

Av disse ti, knytter fire seg til redaktør- og daglig leder-ansettelser. Det er helt urealistisk å tro at en midlertidig ansatt vil lande én av disse stillingene.

Dermed står vi igjen med seks annonser der journalister etterspørres til fast arbeid. Én av disse er utstedt av den snart gjenfødte stoltheten fra Rogaland – RA Stavanger.

Tidligere har den kommende sjefredaktøren her uttalt at han ønsker seg en redaksjon på ti medarbeidere. Trekker vi fra han og nyhetsredaktøren som skal ansettes, står vi igjen med åtte journalister. 

Så skal de vel ha en frontsjef. Hva med en ikke-skrivende SEO-ansvarlig? Plutselig er vi nede i seks-syv stillinger. 

Jeg er optimist og håper RA ansetter åtte journalister i faste stillinger.

Etter mine beregninger er vi da oppe i 13 muligheter for fast arbeid i journalistikken. Dette ifølge Medier 24s egen jobbsøkerportal.

13 muligheter til fast jobb i journalistikken utenfor Oslo.

13.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS