Programledere Maria Pedko Lindbäck og Jørgen Wear er klare for Supernyttdebatten. Det er ikke Trygve Slagsvold Vedum (SP) og Olaug Bollestad (KrF).

Partiledere dropper Supernytt-debatten: – Kjipt

Fredag er det klart for NRKs Supernytt-debatten, men verken Olaug Bollestad eller Trygve Slagsvold Vedum stiller opp på debatt med barna. – Forvirrende for barna, sier programlederen.

Publisert Sist oppdatert

(ARENDAL): På siste dag av Arendalsuka er det klart for Supernytt-debatten i regi av NRK Super og Supernytt.

Der møtes partilederne til en annerledes debatt, hvor barna skal bli kjent med politikerne.

Programledere Maria Pedko Lindbäck og Jørgen Wear skal lose ni politikerne gjennom debatten.

– Forvirrende for barna

Men ikke alle partilederne har prioritert debatten i år.

Verken Trygve Slagsvold Vedum (SP) eller Olaug Bollestad (KrF) stiller.

– Det er jo kjipt å ha en partilederdebatt uten alle partilederne. Det er også forvirrende for barna, som da lurer på hvem det er som kommer, sier Wear til Medier24.

I stedet for de to partilederne kommer justisminister Emilie Enger Mehl (SP) og nestleder i KrF, Ida Lindtveit Røse.

– Mehl er heldigvis en politiker barna har et forhold til, sier Wear.

Prosjektleder Ana Leticia Sigvartsen sier til Medier24 at Senterpartiet helt fra første invitasjon har sagt at Vedum ikke kan stille.

– Vi har forsøkt flere ganger å få de til å ombestemme seg, uten hell. Og da har vi vært klare på at vi håpet de ville sende en som barna hadde et forhold til, noen som er kjent for målgruppa, sier Sigvartsen.

Hun legger til at KrF ga beskjed noen dager før, og begrunnet med endringer i kalenderen. 

– Skal bli kjent med politikere

Vaktsjef Geir Evensen forteller at planen er å bli kjent med partilederne fra en 12-årings ståsted.

– Vi skal gå igjennom hvordan man skiller partiene, hva som er viktig i politikken og hva som står på spill i kommune og fylkestingsvalget, sier han til Medier24.

I år skal debatten også for første gang sendes som eget program på NRK i september og programlederne gleder seg til debatten.

– Det blir en blanding av politiske saker og også å bli kjent med politikerne. Vi skal blant annet gi de utfordringen å beskrive partiet sitt som et dyr, et transportmiddel og en matrett. Så vi er veldig spente på hvor kreative de tør å være, sier Wear.

Statssekretær i Finansdepartementet, Lars Vangen, opplyser til Medier24 at Slagsvold Vedum hadde veldig lyst til å delta på debatten. 

– Han mener NKK Supernytt er viktig. Dessverre så var dagen for debatten låst, og vi har folk og barn som venter på han på Finnøy i Ryfylke hvor han skal åpne Tomatfestivalen. Dessverre rekker vi ikke alt i en valgkamp. 

- Olaug hadde gledet seg til debatten, men måtte takke nei til personlige grunner. Vi er glad for at vår dyktige nestleder Ida Lindtveit Røse kunne stille, sier pressesjef i KrF Astrid-Therese Theisen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS