Tidligere NRK-journalist Erling Borgen, mener hoppsjef Clas Brede Bråthen burde fått uttale seg i et innslag på Dagsrevyen, tirsdag kveld.

Tidligere NRK-profil med krass kritikk av Dagsrevyen-innslag: – Jeg er rystet

Erling Borgen reagerer på et innslag laget av NRK Sport, men redaksjonssjef Anders Sårheim mener de ikke har gjort noe galt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tidligere NRK-journalist Erling Borgen reagerer kraftig på at hoppsjef Clas Brede Bråthen ikke fikk uttale seg i en sak Dagsrevyen lagde om den pågående konflikten mellom Bråthen og Skiforbundet, skriver Dagbladet, som omtalte saken først.

Saken handlet om at ansatte i Skiforbundet har motsatt mange grove hetsende meldinger som følge av konflikten.

I innslaget uttaler både Skiforbundets generalsekretær, et styremedlem i Skistyret, og Skiforbundets advokat seg til NRK om hetsen. Bråthen kommer ikke til orde i saken. Det mener Erling Borgen han burde gjort.

Til Dagbladet sier Borgen:

- Jeg synes det er helt utrolig at Dagsrevyen ikke følger normale, journalistiske etiske spilleregler i en så offentlig og betent sak.

Facebook skriver Borgen blant annet:

«Jeg er rystet over Dagsrevyens innslag i kveld om ”hetsen” mot Norges Skiforbund. Jeg har selv arbeidet i Dagsrevyen i mer enn 20 år – og lært at alle parter i en sak skal få ”samtidig tilsvarsrett».

Redaksjonssjef i NRK Sporten, Andreas Sårheim sier til Dagbladet at de ikke mener Bråthen eller hans advokat hadde rett til tilsvar eller samtidig imøtegåelse som følge av NRKs sak.

Han sier også at Bråthens meninger om saken er interessante, og viser til at dette ble lagt til i en nettsak om samme tema, som også ble publisert tirsdag kveld.

Powered by Labrador CMS