Kulturminister Anette Trettebergstuen.

Så ofte svarer statsrådene journalistene på e-post: Medieministeren på andreplass

Medieminister Anette Trettebergstuen har svart skriftlig på spørsmål fra journalister nær hundre ganger siden oktober. Hun skylder på kapasitet.

Publisert Sist oppdatert

Siden oktober 2021 har Støre-regjeringen svart journalister skriftlig på epost over 800 ganger. Det skriver Klassekampen.

På vegne av Klassekampen har Retriever hentet ut tall på hvor ofte statsrådene i Solberg- og Støre-regjeringen de siste fire årene har svart pressen per e-post i stedet for å stille til muntlig intervju.

Fra juli 2018 til midten av oktober 2021 svarte Solberg-regjeringens statsråder pressa totalt 2786 ganger på e-post. Støre-regjeringen har fra midten av oktober til 24. juli i år svart 816 ganger på e-post.

På førsteplass i Støre-regjeringen ligger helseminister Ingvild Kjerkol (AP) som har svart totalt 116 ganger skriftlig.

På andre- og tredjeplass ligger henholdsvis medienes egen minister, kulturminister Anette Trettebergstuen (AP) med 92 e-postsvar og statsminister Jonas Gahr Støre (AP) med 83.

– Vi har diskutert det fordi jeg vil svare enda mer på telefon, men med den enorme mengden henvendelser får jeg ikke tid, For meg er det viktig og interessant å snakke med journalister. Jeg forsøker å få unna alt jeg kan på telefon, men det er rett og slett ikke kapasitet, sier Anette Trettebergstuen til Klassekampen.

Hun legger til at det utelukkende handler om kapasitet og at antall henvendelser eksploderte da hun gikk inn i regjering i fjor.

Powered by Labrador CMS