De tidligere Dagbladet-journalistene Anne Gunn Halvorsens (til venstre) og Randi Fuglehaugs bok «Arvingen» blir til Netflix-film

Journalistenes suksessrike ungdoms­roman blir Netflix-film

Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsens prisvinnende og kritikerroste ungdomsroman «Arvingen» blir nå film på Netflix. Filmen får tittelen «Royalteen».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi er utrolig glade og stolte! Da vi skrev «Arvingen», snakket vi i hemmelighet om hvor gøy det ville vært å se handlingen utspille seg på en skjerm, sier Fuglehaug og Halvorsen i en pressemelding.

De kaller det et drømmescenario at deres historie nå skal deles med hele verden. Regissør er Per-Olav Sørensen, som har hatt regi på Netflix-serier som «Hjem til Jul» og «Quicksand», samt NRKs «Nobel».

Både norske og andre nordiske filmaktører ønsket å sikre seg rettighetene til romanen, ifølge agent Annette Orre i Oslo Literary Agency.

– Interessen for å filmatisere denne boka var usedvanlig stor, allerede før norsk utgivelse, og vi hadde mange gode bud på bordet, sier Orre.

«Arvingen» vant i mai Uprisen, stemt fram av 1.000 ungdommer.

Boken handler om 17 år gamle Lena som går i klasse med de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe. Lena forelsker seg i kronprinsen – og han i henne – men Lena sitter på hemmeligheter som kan ødelegge for dem begge.

Romanen er den første av hittil tre bøker i serien «Halve Kongeriket» og ble utgitt i juni 2020.

Randi Fuglehaug er en norsk journalist og barnebokforfatter. Hun var tidligere leder for Dagbladets fredagsmagasin Fredag. Anne Gunn Søndenaa Halvorsen er en norsk forfatter, journalist, kommentator og anmelder.

Powered by Labrador CMS