Ansvarlig redaktør Mari Skurdal i Klassekampen og forfatter Anne Holt.
Ansvarlig redaktør Mari Skurdal i Klassekampen og forfatter Anne Holt.

Anne Holt raser på nytt mot Klassekampen - journalist måtte slette sosiale medier-innlegg

– Dette var en skikkelig flause og en bommert vi skulle vært foruten, sier Klassekampen-sjef Mari Skurdal om egen journalists innlegg i sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

I helgen gikk forfatter og samfunnsdebattant Anne Holt hardt ut mot Klassekampen etter at de hadde publisert et intervju hvor hun var tilsynelatende sitert.

Det visste seg at Klassekampen hadde intervjuet en annen Anne Holt.

Mandag tok forfatteren igjen fram tastaturet og kritiserte Klassekampens journalist Hannah Bull Thorvik, som hadde byline på saken.

Dagbladet skrev først om saken.

«Alle kan gjøre feil, og feil skal tilgis, men total og komplett inkompetanse og mangel på evne til å ta selvkritikk er en noe annen sak», skriver Holt på Facebook.

– En skikkelig flause 

Bakgrunnen var at Bull Thorvik hadde lagt ut en post på sosiale medier med teksten:

«Enhver norsk avisleser vet at jeg har gått på en forvekslingskomisk SHMELL i lørdagens Klassekampen – og det lever jeg overraskende godt med, selv om det stjal hele ettermiddagens bryllupsmiddag. Nå må jeg få i meg kake. God helg!».

Hun hadde også lagt ut to andre innlegg på sosiale medier om saken, som nå er slettet. Medier24 har sett begge innleggene. 

Ansvarlig redaktør Mari Skurdal i Klassekampen sier at hun gjerne skulle vært foruten kritikken.

– Dette var en skikkelig flause og en bommert vi skulle vært foruten. Jeg synes det er viktig å ta ansvar og vise ydmykhet når man driter seg ut. Jeg tror det hadde vært bedre for både meg og avisen at jeg hadde unngått journalistens lite ydmyke oppdateringer i sosiale medier etterpå, sier Skurdal til Medier24.

Samtidig er Klassekampen-sjefen klar på at reaksjonen fra journalisten har et menneskelig utgangspunkt.

– Hun fikk masse henvendelser og følte at hun ble sett på som et medieoffer. Da ville hun prøve å være litt «cocky» og kul. Det var ikke så lurt. Hun hadde et behov for ikke forsvinne og la alle tro at hun var helt knust.

Bull Thorvik har nå har slettet innleggene i sosiale medier etter en henstilling fra ledelsen.

– Det var uproft å legge ut noe sånn. Det kunne ha blåst over etter at vi rettet opp, men nå blir det en liten runde til. Det skulle nok alle ha vært foruten, sier Skurdal til Dagbladet.

– Fryktelig dumt

Skurdal forteller at det første hun gjorde på morgenmøtet mandag var å gjenta at man alltid må klargjøre at man er i en intervjusituasjon - og sjekke at man snakker med rett person.

Klassekampen-sjefen er klar på at de intervjuer mange hver dag, og at man må forsøke å få gode rutiner og lære av feil.

– Å klargjøre at man er i en intervjusituasjon og sjekke hvem man snakker med, tenker man sitter i ryggmargen. Plutselig glipper det. Det er fryktelig dumt. Da må vi minne om det igjen.

– Hvordan er stemningen internt i Klassekampen etter helgen?

– Det er noe vi snakker om på morgenmøtene. Vi vil helst ha oppmerksomhet fordi vi har god journalistikk. Men nå fikk vi det for noe annet, svarer Skurdal.

Bull Thorvik er forelagt sitatene fra Skurdal, og har så langt ikke besvart Medier24s henvendelser.

Powered by Labrador CMS