Dette er OL-profilene på Discoverys kanaler: Anne Sturød (fra venstre), Carsten Skjelbreid, Anne Rimmen, Henrik Elvestad, Susanne Jørstad Wergeland og Tom Stiansen.
Dette er OL-profilene på Discoverys kanaler: Anne Sturød (fra venstre), Carsten Skjelbreid, Anne Rimmen, Henrik Elvestad, Susanne Jørstad Wergeland og Tom Stiansen.

Disse skal dekke OL for Discovery

Flere kjente TVNorge- og Eurosport-navn skal følge sommerens OL.

Publisert Sist oppdatert

Discovery presenterte torsdag teamene som skal dekke og kommentere sommerens OL i Tokyo.

Flere kjente TVNorge- og Eurosport-navn går igjen i kommentator- og reporterbunken.

Se fullstendig navneliste nederst i saken!

Duoen Anne Rimmen og Henrik Elvestad vil lede programmet OL-kveld, mens Pål Gordon Nilsen og Erik Follestad er på plass i Tokyo.

– Jeg gleder meg utrolig mye til OL. Vi har aldri før hatt så mange medaljemuligheter i et sommer-OL, så jeg håper virkelig på en skikkelig fest med flere norske medaljer i Tokyo. I tillegg tror jeg at sommerens leker vil være et fint avbrekk for mange etter et langt og slitsomt år. Det er nok mange som kan trenge det etter en lang tid med nedstenging og restriksjoner, sier Anne Rimmen.

Carstein Skjelbreid og Anne Sturød skal lede OL-sendingene på dagtid, mens på ettermiddagen vil Susanne Jørstad Wergeland og Tom Stiansen oppsummere dagens OL-øvelser, opplyser Discovery.

TVNorge blir hovedkanalen, mens Eurosport Norge blir sekundærkanal.

– Aldri før har vi hatt flere medaljesjanser i et sommer-OL i moderne tid, og vi skal prioritere de norske øvelsene, utøverne og medaljesjansene under OL i Tokyo. Alle norske medaljehåp vil vises på lineær-TV, i tillegg til discovery+, sier operasjonell leder i Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Espen Skoland.

– Vi kommer til å sende OL-relatert innhold på TVNorge i over 20 timer hver eneste dag under OL i Tokyo. På grunn av den verdensomspennende pandemien, så vil hovedredaksjonen vår være i Oslo, men det kommer på ingen måte til å påvirke satsingen vår. Det vil være over 250 personer i aksjon i Oslo og Tokyo, og vi skal levere OL-sendinger av høyeste kvalitet, sier Skoland.

Disse skal kommentere OL:

Åpnings- og avslutningsseremoni:

Kommentator: Jørn Sundby og Asbjørn Myhre.


Håndball:

Hovedkommentator: Asbjørn Myhre

Reporter: Gunnhild Toldnes

Eksperter: Ida Alstad og Ole Gustav Gjekstad

Kommentator, andre kamper: Lars Martin Andresen og Geir Oustorp


Friidrett:

Kommentator: Jørn Sundby og Jan Christian Bjørn

Ekspert: Ingvill Måkestad Bowim

Reporter: Jonas Bergh-Johnsen


Kommentator kappgang og maraton:
Arve Fuglum

Sandvolleyball:

Kommentator: Jan Kvalheim


Roing:

Kommentator: Nito Simonsen

Ekspert: Stian Kjennvold

Powered by Labrador CMS