Reidun Kjelling Nybø, Norsk Redaktørforening
Reidun Kjelling Nybø, Norsk Redaktørforening

Reidun Kjelling Nybø ansatt som generalsekretær i Norsk Redaktørforening

Reidun Kjelling Nybø tar over etter Arne Jensen som generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Norsk Redaktørforening (NR) har i dag ansatt Reidun Kjelling Nybø (52) som ny generalsekretær.

Det skriver NR i en pressemelding.

Nybø kommer fra jobben som assisterende generalsekretær i foreningen, en stilling hun har hatt siden 2013, og erstatter Arne Jensen, som i fjor høst varslet at han ønsker å trappe ned når han fyller 60 år til sommeren.

Jensen fortsetter som seniorrådgiver i halv stilling i NR.

Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Det er et privilegium å få jobbe for ytringsfrihet og redaksjonell uavhengighet og gi råd til norske redaktører. Det har jeg fått lov til gjennom åtte år under dyktig ledelse av Arne Jensen. Jeg ser fram til å fortsette dette arbeidet og utvikle organisasjonen videre i samarbeid med medlemmene og øvrige samarbeidspartnere, sier Nybø.

Nybø har over 20 års erfaring som journalist og redaktør - blant annet i Avisa Nordland i Bodø. Hun overtar som generalsekretær senest 1. juli 2022.

Styreleder i NR, Eirik Hoff Lysholm, er glad for at Nybø har takket ja til stillingen.

– Reidun kjenner norske redaktører og problemstillingene som norske redaktører daglig står i, og har gjennom en grundig ansettelsesprosess vist oss at hun er motivert for og har kvalitetene som skal til for å lede Norsk Redaktørforening. Styret starter nå en prosess for å finne en ny assisterende generalsekretær, sier Lysholm.

Powered by Labrador CMS