Karen-Marie Ellefsen (til venstre) og Arne Scheie dekket begge flere OL for NRK. Nå gleder de seg begge stort over at lekene vender tilbake til allmennkringkasteren.

Scheie og Ellefsen jubler over OL-comeback på NRK: – Helt fantastisk

De tidligere NRK-profilene Arne Scheie og Karen-Marie Ellefsen gleder seg over at OL kommer tilbake til NRKs flater.

Publisert Sist oppdatert

– Min umiddelbare reaksjon er at det er veldig hyggelig for min tidligere arbeidsgiver. NRK når ut til veldig mange og har en standing. Det kommer til å bli bra for NRK, seerne og lytterne, sier Arne Scheie like etter at Medier24 forteller at NRK har fått OL-rettighetene fra 2026-2032.

Nyheten som sprakk mandag formiddag førte til ellevill jubel hos NRK.

Den tidligere NRK-profilen gleder seg på vegne av sin tidligere arbeidsgiver og tidligere kollegaer.

– Når du driver en bedrift som NRK så er det veldig viktig å ha det som folk er opptatt av. Er det noe folk er opptatt av så er det idrett generelt og OL, som er fantastisk, sier Scheie.

– Veldig glad

Også Karen-Marie Ellefsen - som dekket OL for NRK i over 40 år - fryder seg over nyheten:

– Dette er helt fantastisk. Jeg er veldig glad på vegne av mine tidligere NRK-kollegaer og hele det norske folk. Jeg tror også det er mange andre som er glade i dag, sier Ellefsen til Medier24.

– NRK har mistet en del rettigheter de siste årene, spesielt vinteridretter og verdenscup. At de nå har fått tilbake OL vil bety veldig mye for sporten i NRK, sier hun.

Ellefsen understreker at hun ikke vil kritisere jobben nåværende rettighetshaver Warner Bros. Discovery har gjort de siste årene.

– Det er ikke det at Discovery ikke har gjort en god jobb med OL-rettighetene. For det har de. Men NRK samler folket på en helt annen måte. NRK betyr fortsatt mye for mange i Norge, og spesielt rundt store begivenheter som OL, sier hun.

Ellefsen tror også mange flere nå vil få sett OL-sendingene.

– Jeg synes det er veldig fint at en allmennkringkaster har OL. Da slipper man betalingen på nett, og det kommer på åpne kanaler. Jeg klarer å finne frem, men det er mange som har trøbbel med å få tilgang til strømmekanalene, sier hun.

– Det er også helt fantastisk at EBU har fått tilbake OL-rettighetene. Det er ikke bare gledelig for NRK, men også for allmennkringkastere i flere andre europeiske land som har hatt samme utfordringene, sier Ellefsen.

– Lillehammer størst

Scheie har selv dekket flere OL på NRK, og har flere høydepunkter å se tilbake til.

– Lillehammer vil for meg bli stående som det største på alle måter. Både arrangementet og den norske innsatsen. Det var toppen, forteller han.

NRK har ikke hatt OL siden London 2012.

– Det får man ikke gjort noe med. Nå må man feste blikket framover mot det som er NRK sin oppgave å vise OL på en fremragende måte, sier han.

– Det er en hyggelig dag for NRK, og de vil helt sikkert ta vare på den tilliten de får fra 2026.

Powered by Labrador CMS