TV 2-reporter Asbjørn Øyhovden etter han holdt foredrag i Bergen i 2019. Her viser han fram helsetrøya si.

Asbjørn Øyhovden slutter i TV 2

Reporteren fra Innlandet slutter til sommeren. – Jeg elsker TV 2 Nyhetene, folka, de gode kollegene mine i hele TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Asbjørn Øyhovden skriver selv på sin Facebook-side at han gir seg i TV 2.

«Jeg slutter til sommeren etter over 29 år i kanalen, som reporter i de dype skoger. Jeg fyller 64 år neste år og har tatt beslutningen fordi jeg ønsker mer frihet og mer tid til familie og barnebarn. Derfor har jeg, til tross for oppfordringer om å fortsette fra ledelsen, takket ja til tilbudet alle over 60 har fått om gavepensjon.», skriver han.

Hva han skal gjøre til høsten vet han ennå ikke, men han skriver i posten at han ikke skal ligge på latsiden og vil fortsette å formidle nyheter.

Takker alle kildene

Øyhovden har blant annet vunnet SKUP-priser, Menneskerettsprisen, priser internt i TV 2 og hederspris fra Hedmark og Oppland journalistlag.

Han takker også alle som har stilt opp i sakene har har laget gjennom årene, og takker både fotografer, reporter-kolleger og sjefene i TV 2.

«Gjennom mine år som TV2-reporter har jeg forsøkt å forsvare folk som har det vanskelig mot maktovergrep. Og jeg har forsøkt å fortelle gode historier om mennesker og bygdefolk som tør å være seg selv. Som er annerledes og gjerne også morsomme. Slike historier håper jeg har bidratt til å til økt respekt for folk og mindre konformitet.»

Han skriver også at han elsker TV 2.

Flere profiler forsvinner

Tidligere onsdag ble det kjent at også Elin Ludvigsen føyer seg inn i rekken av TV 2-profiler som slutter i forbindelse med mediehusets økonomiske kuttrunde og nedbemanning

Programlederne Kjersti Bergesen og Øyvind Mund har også annonsert sin exit.

Journalist og programleder Linn Wiik forsvinner også fra kanalen, etter 13 år i nyhetsavdelingen. Hun starter på nyåret som programleder i NRK Nyhetsmorgen.

I forrige måned ble det også kjent at journalist Elin Sørsdahl også har takket ja til gavepensjon. Hun slutter først i september 2025.

Medier24 har sett sluttpakke-tilbudet de ansatte har fått. De som fyller inn kravene til det høyeste nivået kan få en sluttpakke på 14 måneder.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS