Atle Antonsen (til venstre) var fredag tilbake i Misjonen-studio med Johan Golden. Det er første gang siden rasismebråket i fjor høst.

Atle Antonsen snakket ut om rasismesaken: – Fått opprykk fra idiot til kronidiot

P4-profilen la seg langflat, men vil ikke snakke detaljert om Bar Boca-hendelsen. – Jeg vil ikke at hun skal få mer dritt og sjikane på grunn av meg, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Atle Antonsen var for første gang tilbake som programleder i P4-programmet Misjonen fredag, etter at han selv ba om fritak fra jobben etter rasismebråket i november i fjor.

Der snakket han - for første gang offentlig - om rasismesaken.

– Jeg har brukt den siste tiden til å ta etterutdanning. Jeg har fått det siste opprykket fra idiot til kronidiot, sier han.

– Har skammet meg

Dagbladet erfarte fredag formiddag at Antonsen ville addressere anklagene.

– Hvordan har du hatt det?, spør medprogramleder Johan Golden.

– Det har gått bedre før. Det skal jeg være ærlig å si. Jeg skal ikke legge skjul på det. Men jeg kan ikke begynne snakke detaljert om hva som skjedde på Bar Boca. For hver gang det kommer opp, så går det ut over Sumaya. Jeg vil ikke at hun skal få mer dritt og sjikane på grunn av meg, sier Antonsen.

Og legger til:

– Å snakke om den hendelsen er ikke bra for noen. Og i hvert fall ikke henne.

Antonsen beskrev også hvordan han har opplevd tiden siden hendelsen.

– Jeg har skammet meg noe voldsomt. Og har kjent på skyldfølelse og selvforakt.

– Jeg skammet meg så fælt at jeg ikke gikk ut av huset. Ville ikke gå ut på butikken eller naboer, eller noen ting. Jeg sier ikke dette for at det er synd på meg, selvfølgelig. For jeg er langt fra noe offer her, sier han.

Antonsen forteller også at han rømmet landet.

– Jeg satt innendørs i et par uker. Så skjønte jeg at hvis jeg skal tørre å gå ut døra, så må jeg dra et annet sted. Så da satte jeg meg i bilen og kjørte mot Danmark, sier han.

Antonsen adresserte også at han har fått støtte fra folk som ikke vil ha støtte fra.

– Jeg visste at jeg kom til å få støtte fra feil folk. Det kommer garantert støtte fra folk jeg virkelig ikke vil ha støtte fra. Folk som er langt ut på høyresiden med et forferdelig menneskesyn. De meldingene leste jeg ikke. Jeg slettet at jeg fikk inn, sier han.

Anmeldelsen henlagt to ganger

De siste månedene har det stormet rundt Antonsen, som i november ble anmeldt av samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali for blant annet hatefulle ytringer etter en episode på Bar Boca i Oslo sentrum.

Komikeren gikk etterpå ut på Facebook og beklaget sin oppførsel, og ba om fritak fra P4-programmet.

Anmeldelsen ble til slutt henlagt av både Statsadvokaten og Riksadvokaten.

Tidligere denne uken bekreftet P4 at Antonsen skulle vende tilbake til radiokanalen.

– Atle har også beklaget episoden på det sterkeste og uttrykt sterk anger. Han har vært programleder hos oss gjennom mer enn 15 år og når konklusjonen fra påtalemyndigheten er så tydelig, mener vi det er klart for at Atle kommer tilbake til sine oppgaver hos oss, sa ansvarlig redaktør og administrerende direktør i P4-gruppen, Kenneth Andresen, i en uttalelse da.

Powered by Labrador CMS