Kristine Askvik har takka ja til stilling som vaktsjef og journalist i Hordaland.

Kristine Askvik er ansatt som vaktsjef i avisa Hordaland på Voss

Kristine Askvik (41) har takket ja til stilling som vaktsjef og journalist i avisa Hordaland på Voss.

Publisert Sist oppdatert

Askvik kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver ved Stiftelsen Verdighetsenteret. De siste seks årene har hun vært gründer i virksomheten weCare Family og jobbet med kommunikasjon innen helse. Tidligere har hun jobbet for blant annet Bergens Tidende og NRK. Askvik begynner i stillingen 1. oktober.

– Eg gler meg stort til å gjera comeback innan journalistikken. Eg vart så glad at eg måtte dansa litt på golvet her heime då eg fekk jobbtilbodet. Eg brenn mellom anna for å få fram dei gode historiene, spegla mangfald og gjera oss alle i stand til å vera informerte deltakarar i demokratiet vårt, seier Askvik i en pressemelding.

I Hordaland går Askvik inn i en vaktsjefgruppe. Som vaktsjef skal hun styre avisen sine prioriteringer og ha ansvar for fortløpande publisering på nett. I periodene der hun ikke er fungerende vaktsjef skal hun jobbe som journalist.

– Kristine er heilt openbert ein engasjert og kunnskapsrik person som me er veldig glade for å få med på laget. Ho er ein erfaren journalist med solid bakgrunn, som garantert har mykje å tilføra Hordaland. I tillegg har ho bakgrunn frå næringslivet og inn mot helsefeltet, noko som har gjeve henne kunnskap og erfaring som er nyttig å ha med seg inn i redaksjonelt arbeid, seier konstituert ansvarleg redaktør Terje Hjartnes.

Askvik forteller at noe av det hun savner etter seks år i kommunikasjonsbransjen, er å komme ut blant folk, stille spørsmål og grave seg ned i nye sakskompleks.

– Eg ser fram til å jobba saman med ein særs dyktig gjeng på Voss. Avisa Hordaland stakk til dømes nett av med journalistpris for sak om dårlege tilhøve ved pasientreiser, seier Askvik, som ser fram til å koma til Voss.

– Eg tykkjer Voss er ein utroleg spennande stad, med mykje innovasjon og skaparkraft, seier Askvik.

Hun vil jobbe fast annenhver uke på Voss. De øvrige ukene vil avisa være fleksibel med å legge opp til bruk av hjemmekontor på Eidsvåg i Bergen. Hun roser avisa for fleksibiliteten.

– No er eg på jakt etter ei hytte på Voss som eg kan leiga på åremål, seier ho håpefullt og oppmodar folk om å spreia ordet.

Askvik er østlending, fra Blaker, men hun tror ikke nynorsken vil være en hindring.

– Eg har budd på Vestlandet halve livet no, og har gått ein god nynorsk-skule i NRK Sogn og Fjordane og i Framtida, så eg vonar at det skal gå fint, seier Askvik.

Powered by Labrador CMS