Pressepodden:

BAdesKen mener norske medier er for redde for å gjøre feil og tulle

Ken André Ottesen mener det er for lite galskap og humor på norske avisforsider. Selv bytter han ut fast VG-jobb for å redde lokalavisenens rykte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi har hatt noen perioder der vi har vært så veldig seriøse at vi tør liksom ikke å slippe løs litt på snippen. Det blir så alvorlig, sier Ken André Ottesen om norsk presse.

Selv har han sagt opp jobben i VG, og skal nå leve av å underholde og tulle med norsk journalistikk. På instagramkontoen BadesKen har han over 300.000 følgere.

– Det ligger ekstrem stor prestisje i å skrive de mest alvorlige sakene, men null prestisje i å få leseren til å le, sier han.

Han snakker om hvordan vi presenterer journalistikken, og er skuffet og forundret over at kreativiteten han historisk har sett i papiravisen ikke er synlig på nettet.

– De siste årene har det blitt lekkert å lese long-reads og slikt, men selve førstesida på nettet synes jeg er utrolig kjedelig, sier han og synes avisene skal ta i bruk mer teknologi og prøve seg frem.

– Det er for lite galskap og humør rett og slett.

Snakke frem lokalaviser

Han er også forkjemper for at alle journalister bør ha erfaring fra en lokalavis.

– Det viktigste du gjør etter studiet ditt er å jobbe et par år i lokalavis. Da får du mye tillit med en gang, og må løse alt fra basar til drap på en helg. Du lærer utrolig mye av håndtverket på kort tid, sier han.

Likevel sliter flere lokalaviser i distriktene med rekrutteringen.

– Hjelper det lokalavisene at det kommer folk rett fra studiene, er der et par år, og stikker igjen?

– Det er en balansegang. Hvis du får nok ungdom og talent inn, så vil jo noen bli igjen. Det er jo ikke slik at alle journalister har lyst til å jobbe i Akersgata. Jeg tror det er mulig, sier han.

Utfordringer og metaforer i Pressepodden

Likevel mener han det er utfordringer med lønn, sentralisering og at det er utfordrende å bo tett på de menneskene man også lager journalistikk på.

Dette prater vi mer om i denne episoden av Pressepodden. Der prater vi også om han noen sinne har angret på en instagrampost, og hans beste tips for å lage en «løs i snippen»-avisforside.

(Og kanskje vi lager ny Pressepodd-rekord i journalistiske metaforer? Ta en lytt og gi oss gjerne tilbakemelding!)

Powered by Labrador CMS