Advokat Stian Kristensen.
Forsvarer Stian Kristensen, her utenfor Haugaland og Sunnhordland tingrett i Haugesund.

Forsvarer utelukker ikke etterspill etter identifisering i Tengs-saken

Stian Kristensen sier til VG at mediene har gjort livet til den frikjente mannen i 50-årene vanskelig som følge av identifisering.

Publisert

Tirsdag ble en mann i 50-årene frikjent for drapet på Birgitte Tengs i lagmannsretten, etter å ha først blitt dømt til 17 år i fengsel i tingretten.

Nå skal mannen begynne livet sitt igjen, etter to runder i retten, tett fulgt av mediene i Norge – hvorav flere har valgt å identifisere.

– For det er klart at det er jo det som mediene har gjort ved å identifisere han, som gjør livet hans fryktelig vanskelig nå, sier Kristensen til VG.

Han utelukker ikke at det kan komme etterspill

– Jeg husker de diskusjonene jeg hadde med mediehusene da tiltalen ble tatt ut hvor dette var begrunnet med at allmennheten trenger å vite, lokalsamfunnet trenger å vite. Det er jeg voldsomt uenig i, og jeg ble jo ikke hørt på det, forteller han.

Kristensens makker i retten, Stian Bråstein, sier til Aftenposten at de advarte mot identifisering.

– Det skjedde allerede før tingrettens behandling. Han har fått brettet ut sine mest intime hemmeligheter i livet gjennom 40–50 år med navn og bilde. Det er ingen som hadde syntes at det noe greit. Det er en kjempebelastning, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS