Børre Haugli og Einar Lohne Bjøru er nyansatt i Dagsavisen
Børre Haugli og Einar Lohne Bjøru er nyansatt i Dagsavisen

Dagsavisen ansetter Børre Haugli og Einar Lohne Bjøru til Nord-Norge-satsingen

De to journalistene skal dekke både Nordland, Finnmark og Troms, Svalbard og grensen til Russland.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres

Dagsavisen har ansatt Børre Haugli (59) og Einar Lohne Bjøru (27) som avisens to første journalister i Nord-Norge.

Haugli skal fra Vadsø dekke Finnmark og Troms, Svalbard og grensen mot Russland mens Lohne Bjøru skal dekke Nordland fra Brønnøysund og Bodø.

Haugli kommer fra jobb som sjefredaktør og daglig leder i Svalbardposten og har tidligere jobbet en årrekke som redaktør og leder i flere aviser i Oslo, deriblant Dagbladet, Nettavisen, ABC Nyheter og Morgenbladet.

Lohne Bjøru kommer fra jobb som rådgiver for Ungdommens fylkesråd i Nordland fylkeskommune, men har tidligere jobbet med politikk og økonomi for NRK i Oslo og i lokalavisene Brønnøysunds Avis og Helgelendingen, samt laget podkasten «Kystpuls» fra Nord-Norge.

– Det har vært en spennende ansettelsesprosess der vi har hatt mange gode kandidater å velge mellom, og vi er meget fornøyd med å ha landet to kandidater som vi tror vil utfylle hverandre godt og gi våre lesere nye perspektiver, mer innsikt og avsløringer fra Nord-Norge. Både Børre og Einar har imponert oss i en grundig intervjuprosess, sier Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen.

Avisen er også i gang med jakten på en reporter i Bergen. Totalt skal avisen ha journalister mellom åtte og ti steder i Norge. Fra før har avisen journalister i Oslo, Stavanger, Drammen, Moss og Fredrikstad.

- Også i Bergen har vi fått inn meget spennende søkere, og vi starter nok på intervjuprosessen der i løpet av relativt kort tid. Det er veldig moro å se at prosjektet vårt som handler om å gi hele landet en journalistisk stemme, framstår attraktivt for svært dyktige journalister, sier Lysholm.

Powered by Labrador CMS