NRK-profil Christian Strand.
NRK-profil Christian Strand er klar for påsken.

Påskepraten:

Det er én annen NRK-jobb Christian Strand gjerne skulle hatt

NRK-profil Christian Strand forteller at han har drømmejobben i NRK. Men det er en annen programlederjobb han hadde elsket.

Publisert

NRK-profil Christian Strand er neste person ut i Medier24s spalte Påskepraten.

– Hva gjør du i påska?

– I år blir det kombinasjon av fjell og by. Starter med et skikkelig vinterbryllup i Hemsedal før det blir rolig avslappende påske i Oslo. Det gleder jeg meg veldig til. Det har vært ganske hektisk de siste ukene med lansering av boken «Hva Hvis» så det skal bli fint å gjøre hyggelig ting med familien. Bålturer i skogen, jakte etter påskeegg og kanskje noen solglimt på en utendørscafe.

– Hvilke serier/filmer/podkaster vil du anbefale andre å sjekke ut?

– For de som ikke har sett «Gitt Bort» så må jeg jo anbefale den. Av andre så er det «Oppsynsmannen» på NRK, podcasten «Mysteriet Adam» og Noman Mubashirs «Lett og hate». Sterke produksjoner som får følelsene i sving. 

– Hvilken medieperson ville du helst byttet jobb med og hvorfor?

– Jeg har drømmejobben i NRK med å være programleder og utvikle tv-serier og podkaster, men å være programleder for «Mesternes Mester» sånn som Aksel Lund Svindal ser ganske kult ut. Henge med flinke idrettsutøvere som har oppnådd VM- og OL-gull, for så å inspirere dem til å yte maks i en konkurranse. Jeg hadde elsket det. 

– Når brukte du sist KI, og til hva?

– Sist jeg brukte KI så var det for å lage ett bilde til en tv-serie pitch som jeg skulle ha på NRK, men jeg klarte ikke helt å få det bra nok så da ble det å finne et bilde på nettet som egentlig var bedre.

– Hva ville du jobbet med om du ikke hadde vært i mediebransjen?

– Hvis jeg ikke hadde vært i mediebransjen så tror jeg at jeg ville jobbet med idrett og trening på en eller annen måte for barn og unge. Nå hjelper jeg litt til med friidrett i løpeklubben SK Vidar, og det synes jeg er skikkelig gøy. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS