Ny leder for Norsk Journalistlag Dag Idar Tryggestad og ny nestleder Hege Fagerheim. Her fra det digitale landsmøtet til NJ da de ble valgt inn.

NJ-leder Dag Idar Tryggestad og nestleder Hege Fagerheim er innstilt til to nye år

Valget på de to heiltidsvervene og resten av landsstyret skal gjennomføres på NJs landsmøte i mars.

Publisert Sist oppdatert

Valgkomiteen i Norsk journalistlag (NJ) har enstemmig innstilt gjenvalg av leder Dag Idar Tryggestad (BT) og nestleder Hege Fagerheim (NRK) for to nye år.

Det skriver NJ i en pressemelding.

Tryggestad ble valgt til leder på landmøtet i 2021 etter to periodar som nestleder. Fagerheim overtok samtidig nestleder-vervet. Begge har lang erfaring som tillitsvalgte – Tryggestad i BT, Schibsted og NJ Bergen – Fagerheim fra NJ i NRK.

Innstillingen kommer etter at valgkomiteen i høst har gjennomført omfattende rundspørring blant klubblederne, lagslederne og landsstyret. Disse viser at de to har høy tillit og det er et tydelig ønske om at de to fortsetter i toppvervet, skriver NJ i pressemeldingen.

«Valgkomiteen mener Tryggestad har vist seg som en målrettet leder, som er strategisk og tydelig på NJ sine standpunkt. Han har en lederstil som blir svært godt likt blant medlemmene», skriver valgkomiteen.

Om Fagerheim skriver komiteen at hun er «organisatorisk sterk og har en bakgrunn som gjør hun særskilt opptatt av at NJ skal være for flere enn de klassiske nyhetsjournalistene».

Powered by Labrador CMS