Martin Kværnes (24) (til høyre) og Simen Tallaksen (36)

Dagens Næringsliv ansetter Simen Tallaksen og Martin Kværnes

DN henter Klassekampen-profil og ansetter vikar.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv henter Simen Tallaksen fra Klassekampen og Martin Kværnes. Begge går inn i faste stillinger som nyhetsjournalister.

Det melder avisen i en pressemelding.

Tallaksen har vært nyhetssjef i Klassekampen siden 2018 og blir en del av samfunn- og næringslivsgruppen i DN.

– Det blir skikkelig gøy å jobbe som journalist igjen! Jeg gleder meg til å jakte nyheter med noen av de flinkeste folka i bransjen, og ser frem til å møte nye kolleger på nyåret, sier Tallaksen.

Han begynner i avisa 1. februar neste år.

– Simen Tallaksen er en drivende dyktig nyhetsjournalist. Både som journalist og leder har han bidratt til en rekke saker og avsløringer som har satt dagsorden i samfunnsdebatten, om blant annet Forsvaret, arbeidsliv og politikk, sier nyhetsredaktør Marianne Johansen.

I tillegg til Tallaksen ansetter DN Martin Kværnes som reporter i finansgruppa til avisa. Han har vært tilknyttet DN siden oktober 2020, først som praktikant, så som vikar.

– Dette er en drømmejobb. Hyggelige og flinke kollegaer, interessante og kunnskapsrike kilder. Det skaper en avis som mange har meninger om, og som det er gøy å jobbe i. Jeg gleder meg stort til fortsettelsen, sier han.

Kværnes startet karrieren som journalist som 13-åring i lokalavisen Østerdølen på Koppang. I DN har han fungert som både reporter, frontsjef og nyhetsleder.

– Martin Kværnes er et journalistisk talent som har imponert oss. På kort tid har han fått ut en rekke dagsordensettende og interessante nyheter om norsk næringsliv og finans. Han kombinerer evne til å snakke godt med kilder, tabloid teft, hurtighet og allsidig formidlingsevne, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS