Pål Nisja-Wilhelmsen
Pål Nisja-Wilhelmsen, utviklingsredaktør i Nettavisen

MENINGER:

Hvis ingen blir sinte, er det ikke journalistikk!

«At en god avis bør balansere stoffområder, og hva den skriver om mot forskjellige grupper gjør at den kan overleve», skriver Pål Nisja-Wilhelmsen.

Publisert Sist oppdatert

Dagsavisens politiske redaktør, Lars West Johnsen, raser mot at E24 har laget og VG har på front en sak på at selveste Kaptein Sabeltann skal selge huset sitt.

En slik sak er helt irrelevant for oss lesere. Skal vi tro Dagsavisens Johnsen må det kuler, krutt og tomme skattekister til for at en ordentlig avis skulle laget sak. 

Eller som Johnsen sier til Medier24: Hvis huset hadde ligget ute for tvangssalg eller skulle rives, ville det vært relevant.

Fordi det er mye lettere å skyte både oppover og litt nedover på de lokalavisene som er mindre enn Dagsavisen kan man lage en sekkepost også:

– Skravlekjerringnivå!

Som totning vet jeg at et slikt uttrykk gikk ut på dato før Arbeiderbladet skiftet navn, men det er uansett på siden av hele greia.

For det Johnsen egentlig sier er at om det ikke er kuler, konflikt og krutt så er det ikke journalistikk. 

Er ikke nyhetene dårlige så skal en avis holde skikkelig kjeft. Noe må da kunne graves opp. Har ikke Sabeltann røvet både sjimpanser og gull?

En velkjent og særdeles god filosof sang en gang at med en skje honning så gikk medisinen helt ned.

At en god avis bør balansere stoffområder, og hva den skriver om mot forskjellige grupper, gjør at den kan overleve. 

Som en god versefot er det ikke bare tramp i klaveret som gjør at vi lesere får med oss det som blir skrevet. VG er Norgesmestere på nettopp det. E24 vinner en haug med priser for sin journalistikk, vel fortjent.

Selvfølgelig er det ikke viktig at Terje Formoe selger huset sitt, men det er nok flere enn meg som har en viss interesse for hva rottesuppe og gulljakt kan gi av luksus. 

VG/E24 gir oss lesere litt honning med medisinen. Det har gjort avisen(e) til størst i Norge. Å kun servere rottesuppe til leserne er kanskje ikke like bærekraftig i lengden.

Samtidig: Om tittelen min stemmer, at det ikke er journalistikk hvis ingen blir sinte så var jo dette god journalistikk siden politisk redaktør i Dagsavisen hisset seg opp.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS