Dagsnytt 18s sending 29.11.21.

KOMMENTAR:

I Dagsnytt 18 kunne regjeringen glise over nytt budsjett - og at motparten i studio het Rødt og ikke FrP

«Det deilige med journalistikk er at man gjennom motstemmer søker å få til en slags balanse. Her var debattredaksjonen i NRK, gjennom gjestevalget, så langt til venstre at det tippet over.», skriver Erik Waatland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag ble det kjent at det er enighet i budsjettforhandlingene mellom SV og regjeringspartiene Ap og Sp. Dette ble selvsagt toppsak i Dagsnytt 18 i beste sendetid på NRK.

  • Arbeiderpartiet kunne skryte over flere nye jobber, utbygging av velferden i hele landet og kutt i klimagassutslipp.
  • Sosialistisk Venstreparti kunne dunke inn budskapet om at endelig ble det mer rettferdig og klimavennlig budsjett.
  • Senterpartiet var stolte over å meddele at de styrker kommuneøkonomien og gjør hverdagen bedre for folk flest i hele Norge.

Flott.

Hva mener opposisjonspartiene? Høyre, Venstre, KrF og FrP var dessverre ikke tilstede, men det var heldigvis opposisjonspartiet Rødt. De ønsket seg enda mer skatt til de rike og en mer rettferdig og omfordelende økonomi for å utjevne forskjellene i samfunnet.

Men hørte vi ikke SV si det, da? Jo, jo! Men nå fikk vi et enda mer radikalt parti til å si det. Flott! Så hva mente høyre- og sentrumssiden i opposisjon? Nei, det fikk vi ikke vite.

Første nestleder Ketil Solvik-Olsen i FrP, som i stor grad livnærer seg på å bruke kritikk mot media som brekkstang for å fyre opp kommentarfeltet sitt, gikk igjen hardt ut på Facebook og skrev:

«I NRK Dagsnytt18 diskuteres dagens budsjettenighet mellom AP, SP og SV. Eneste opposisjonsparti i studio er Rødt! Er det hva NRK mener er et balansert panel?? Jeg er ikke imponert!».

Det er sjelden jeg lar meg imponere av Solvik-Olsen heller, men i dag har han et poeng. Hva i alle dager er det dere driver med i Dagsnytt 18? Her skulle vi fått hard skyts fra høyre mot venstre, men i stedet kom den «hardtslående» kritikken fra mikropartiet på venstresiden.

Det deilige med journalistikk er at man gjennom motstemmer søker å få til en slags balanse. Her var debattredaksjonen i NRK, gjennom gjestevalget, så langt til venstre at det tippet over.

Vi kunne fått en god debatt mellom regjeringen og Høyre der sistnevnte slo mot regjeringen som bruker altfor mye oljepenger - og der regjeringen kunne le av de borgerliges historikk.

Vi kunne fått en OK debatt mellom regjeringen og FrP der de barket sammen om hvem som har budsjetter mest tilpasset vanlige folk.

Og vi kunne fått en debatt der Venstre kunne slått mot miljøkameratene i regjering om at budsjettavtalen ikke er i tråd med klimamålene.

Det fikk vi ikke. Men heldigvis fikk vi Rødt til å kommentere budsjettet - som de etter all sannsynlighet vil bidra til å få banket gjennom i Stortinget. Og samtidig lage enda en direktesending på Facebook for å markere tydelig avstand.

Som seer ønsker jeg meningsbrytning og direkte uenighet. Det er god journalistikk.

Fikk vi det?

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS