Nyhetssjef i VGTV, David Andresen Vesteng tar permisjon.

Nyhetssjef i VGTV tar permisjon - går inn i prosjektstilling hos Fri Flyt

David Andresen Vesteng i VGTV tar ett års permisjon for å jobbe hos VG-eide Fri Flyt.

Publisert Sist oppdatert

I februar trer David Andresen Vesteng ut av VGTV for å gå inn som nyhetssjef for Fri Flyt i det som er en prosjektstilling.

Hos Fri Flyt skal han hovedsakelig ha fokus på det digitale og lede redaksjonen med prioriteringer, satsinger og reportasjeledelse.

– Jeg skal dra med meg lærdom og erfaring fra VG og VGTV. Vi skal rett og slett satse mer på å foredle det gode stoffet som Fri Flyt produserer, og være med på å adressere hva som kan funke bra som saker på VG, og for å bygge en sterkere digital merkevare for Fri Flyt, forteller Vesteng til Medier24.

Fri Flyt ble etablert i Bergen i 1998, og ble kjøpt opp av VG i august 2021.

– Jeg ser på det som en sjelden mulighet til å kunne gjøre noe som er en viktig satsing for VG og for Fri Flyt, og at jeg får mulighet til å gjøre noe som jeg trives godt med. Jeg er veldig glad i å stå på ski og driver med stisykling, sier han.

Vesteng har vært operativ nyhetsleder i VGTV i snart seks år, og forteller at han ser på det som fint for egen utvikling å gjøre noe annet i et år.

– Det lages ekstremt mye kule ting på video som Fri Flyt produserer selv. Jeg vil tenke at det er naturlig at en utnytter mer av det digitalt; å vise fram stoffet på en litt tydeligere måte enn hva de har gjort til nå. Det blir kjempegøy, og jeg gleder meg veldig til det, kommenterer han.

I det året han er i permisjon fra VGTV vil Anne Bjørg Vaa tre inn i hans rolle som nyhetsleder.

Powered by Labrador CMS