Helge Lurås har laget en ny nettavis, men lover at den ikke er det samme som hans forrige.

UKAS BESTE:

Lanserer nettavis som I HVERT FALL IKKE er det samme som Resett

«Sånn jeg tolker Lurås så sier han at det på en måte blir Resett, bare at du ikke skal bry deg så mye om det som står der. Det behovet trodde jeg allerede ble godt dekket av Subjekt», skriver Marius Thorkildsen i Ukas Beste.

Publisert

Temperaturene har begynt å falle, Arendalsuka er pakket ned og alle norske medier skriver om Andrew Tate. Det går med andre ord mot mørkere tider. Ukas beste er imidlertid tilbake og klar for å nok en gang dele ut medieprisene ingen har bedt om.

Ukas minst forståelige leserløfte – iNyheter

Helge Lurås er tilbake med ny nettavis. Etter en opprivende, og ganske underholdende, offentlig implodering av Resett endte det hele med at Lurås i juni ble avskjediget som redaktør. Etter en liten sommerdvale er han denne uken tilbake med den nye nettavisen iNyheter.

Den har tidligere blitt presentert som mer analytisk og seriøs enn Resett, uten at vi nødvendigvis ble så mye klokere av den grunn. Derfor knyttet det seg helt moderat spenning til hva man som leser egentlig kan forvente seg av det nye Lurås-prosjektet. Til journalisten.no kunne Lurås denne uken fortelle at kjernen til Inyheter skulle være:

– (..) litt mer ro i kommunikasjonsformen, litt mindre mobilisering av folks emosjoner og litt mindre populisme enn Resett.

Jeg synes det er veldig gøy å lansere en ny nettavis og hovedsakelig definere den med utgangspunkt i Resett.

Sånn jeg tolker Lurås så sier han at det på en måte blir Resett, bare at du ikke skal bry deg så mye om det som står der. Det behovet trodde jeg allerede ble godt dekket av Subjekt, men det er kanskje plass til en til i samme marked.

Jeg forstår hvert fall ingen ting av hva de vil, og det gleder meg masse!

Gratulerer med pris!

Ukas beste bruk av premiepenger

Ekteparet Odd Kåre Grøttland og Grethe Nygaard vant denne uken hver sin pris under Haugsunds journalistslags årlige prisutdeling. Grøttland vant for beste enkeltartikkel, og Nygaard vant for foto.

I tillegg til heder og ære innebærer også prisen en premiepengepott på 5000 kroner. Det betyr at ekteparet har hanket inn 10 000 blanke kroner til husholdningen.

Medier24 var selvsagt på ballen, og under overskriften «Dette skal de bruke pengene på» avslører avisen hvordan prispengene skal bli anvendt.

Det viser seg at pengene skal brukes på å gjøre ekteparet til enda bedre journalister. Som vi vet så handler god journalistikk om å ha utholdenhet i saker og ikke gi seg. Det handler om å tørre å ta det ekstra skrittet når andre gir opp, og det handler om å noen ganger jobbe i motbakke på inntil 10 % stigning.

Parets premiepenger skal derfor … gå til ny tredemølle! Ukas beste redaksjonen anbefaler Titan Life ST690.

Gratulerer med pris (denne er dessverre uten premiepenger).

PS: For de som skal jobbe med endringer i VVP punkt 2.8, om sponsing av journalistikk. Så er anbefalingen av Titan Life ST690 ikke sponset av Titan Life (Your Way, Your Life), og også tusen takk for at dere tenker på Ukas beste som journalistikk!

Ukas beste listetopp – NRK lineær-TV

Denne uken ble tallene fra Kantars medieundersøkelse «Medietrender Ung» offentliggjort. Undersøkelsen er gjort på personer mellom 15 og 24 år og viser omtrent det man kunne forvente fra denne gruppen. De bruker TikTok, Snapchat, Spotify, Facebook, Instagram og YouTube mye, og alt annet ganske lite.

Det morsomste fra undersøkelsen var lineær-TV-tallene. Her vises det som forventet at lineær-TV-tallene er lave blant de mellom 15 og 24 år. I den grad de ser noe lineær-TV er det hovedsakelig live-eventer som EM-finalen og Eurovision.

Imidlertid har Medier24 valgt å vinkle NTB-saken på at «Lineær-TV faller blant unge, men NRK topper lista». Det er virkelig ikke en hedersbetegnelse.

Det å toppe lineær-TV-lista blant unge blir som å bli kåret til billigste strømselskap på Østlandet. Du er kanskje best, men du er et veldig dårlig alternativ for de aller fleste i målgruppa di likevel.

Gratulerer med pris!

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS