På bildet er John Inge Seljehaug, avtroppende ansvarlig redaktør i NT24.
John Inge Seljehaug, avtroppende ansvarlig redaktør i NT24.

MENINGER:

Takk til dere som inspirerte meg som jypling

«Jeg har skrevet hundrevis av artikler. Eller tusenvis. Noen er jeg stolte av, andre er jeg glad har gått i glemmeboken», skriver John Inge Seljehaug i sitt farvel til bransjen.

Publisert

Dette er ikke bare min første feriedag, men det er også første dag i en helt ny tilværelse. I over 13 år har jeg jobbet som journalist, og etter hvert som redaktør. Jeg har jobbet i små lokalaviser de færreste har hørt om. Noen litt mer kjente, finanspressen og vært med på oppstarten av helt nye aviser. Jeg har jobbet i vest, sør og midtdelen av vakre Norge.

Jeg har skrevet hundrevis av artikler. Eller tusenvis. Noen er jeg stolte av, andre er jeg glad har gått i glemmeboken.

Mang en kveld har jeg stått ute i høljende regn med kamera og journalistblokk, slik at stjernene (og sliterne) i breddeidretten får oppmerksomheten de fortjener. Jeg har vært blant de første på ulykkessteder. Jeg har ringt politiet. Ikke fått svar av politiet.

Jeg har fått fortelle historiene til så mange forskjellige. De som satser sparepengene på å skape og bygge noe eget, fortrinnsvis i næringslivet. Det har også vært noen sporty som har stilt opp når det ikke har gått veien, eller endt i konkurs. Det har vært mange personlige historier. Gledeshistorier, samt historier om helter og de som taper. De som har mistet noen, eller seg selv. Jeg håper jeg har vært fair.

Jeg har lært å elske nyhetskrigen. Jeg har lært å respektere konkurrenten. Følelsen av å være først. Følelsen av å være best.

Det beste har vært alle menneskene jeg har møtt på veien. De jeg har fått dele historiene til. Men mest av alt alle kollegaene rundt om. Takk til dere som inspirerte meg som jypling. Takk til du som ga meg min første sommerjobb. Takk for lærdommen, utfordringene, opp- og nedturene. Inspirasjonen, motivasjonen, vitsene og drinkene (og dagen derpå). Takk for alle vennskapene. Ingen nevnt, ingen glemt. Men jeg håper dere vet hvem dere er.

Nå tar jeg fire uker med ferie, før ny jobb som kommunikasjonskoordinator i Lerøy Seafood venter til høsten. Jeg gleder meg til nye utfordringer, og bruke kunnskapen og ferdighetene mine på en annen måte. I en ny bransje. Men hjemmet blir fortsatt Trondheim.

———————————————-

Innlegget ble først publisert på LinkedIn, men er gjengitt med tillatelse.

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS