På bildet: Politisk redaktør i Dagbladet og leder av SKUP-juryen, Lars Helle
Politisk redaktør i Dagbladet og leder av SKUP-juryen, Lars Helle.

MENINGER:

Godt metodisk arbeid av Klassekampen

«Generelt sett er vi for debatt om pristildelingene, men juryen skal være tilbakeholden med å gå inn i diskusjoner om beslutningene», skriver Lars Helle, leder av SKUP-prisjuryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne teksten er et svar til innlegget «Er det riktig at Klassekampens journalistikk har endret arbeidsmiljøloven?».

Vegard Venli har drevet berettiget gravejournalistikk rundt Skup-prisjuryens arbeid. Generelt sett er vi for debatt om pristildelingene, men juryen skal være tilbakeholden med å gå inn i diskusjoner om beslutningene. Forklaringen på priser og diplomer hviler i juryens begrunnelser.

Når det gjelder diplomet til Klassekampen, vil juryen understreke at redaksjonen og journalistene fikk prisen for godt metodisk arbeid og avsløringer som blant annet førte til at nesten 400 kontraktssjåfører fikk faste stillinger.

Hvorvidt journalistikken var årsaken til — eller skapte konsekvenser for – endringer i arbeidsmiljøloven ble også diskutert og problematisert i juryen.

Et forbehold rundt akkurat dette poenget forsvant ulykkeligvis i "slutt-deskingen" av begrunnelsesteksten. Men dette endrer ikke juryens vurdering og konklusjon.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS