TV 2-sjef Olav T. Sandnes har gått med på å fryse sin egen lønn. Her er han avbildet under toppmøtet på Nordiske Mediedager sist mai.

TV 2-lederne vil fryse lønnen sin

– For oss er det viktig i den situasjonen vi står i nå å vise moderasjon, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til Dagbladet Børsen.

Publisert Sist oppdatert

Ledergruppa til TV 2 har gått med på å fryse lederlønningene sine, skriver Dagbladet Børsen.

Nyheten kommer i kjølvannet av kuttprogrammet som mediehuset la fram torsdag, der 45 til 50 ansatte må gå og 120 årsverk samlet sett forsvinner.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes hadde selv 9,1 millioner kroner i inntekt i 2021

Egmont opplyser til Dagbladet at hans grunnlønn i TV 2 er på 3,5 millioner kroner, samt en varierende kompensasjonspakke.

På spørsmål fra Dagbladet om TV 2s ledergruppe har vurdert å gå ned i lønn i forbindelse med kuttene, svarer Sandnes: 

– Ledergruppa i TV 2 har i dag formidlet at vi kommer til å fryse lønningene til ledergruppa, slik at det ikke blir noen endringer der. Med den utviklingen i økonomien vi har nå, er det en reell nedgang i reallønn. For oss er det viktig i den situasjonen vi står i nå å vise moderasjon og derfor har vi gjort dette, sier han.

Sandnes erkjenner overfor Dagbladet at han har god lønn, men henviser til Egmonts styreleder Hans J. Carstensen for spørsmål om den.

Carstensen sier til Dagbladet at det er ledergruppen selv som har besluttet å fryse sin lønn. 

Han svarer ikke direkte på spørsmål om hvordan Egmont forsvarer høye lederlønninger i en pågående kuttprosess. 

– Vi i TV 2s styre er glade for at Sandnes skal lede TV 2 gjennom det som er krevende tider og prosesser for selskapet, sier Carstensen til avisen.

For ordens skyld: Sandnes' lønn på 9,1 millioner kroner er hentet fra skattelistene for 2021. Den forteller ikke nødvendigvis det samme som står på lønnsslippen til hans stilling, men forteller også om aksjegevinster, boligformue og andre forhold. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS