Sophie Elise Isachsen nevner ikke Instagram-bildet i podkasten torsdag morgen.
Sophie Elise Isachsen nevner ikke Instagram-bildet i podkasten torsdag morgen.

Sophie Elise-saken tas opp i Kringkastingsrådet

Kringkastingsrådet skal diskutere Sophie Elise og samarbeidet med NRK i neste ukes møte.

Publisert Sist oppdatert

Sophie Elise blir et tema i Kringkastingsrådet i neste torsdag. Det bekrefter rådets sekretær, Erik Skarrud til Medier24.

Det er rådet selv som bestemmer hvilke klager som skal tas opp. Alle medlemmene i rådet mottar klagene to uker før møtet, og så blir det bestemt hvilke saker som skal diskuteres.

Allerede for to uker siden gikk rådsmedlem Trude Drevland ut i mediene og sa at hun ønsket at saken skulle bli tatt opp.

– Rådet har fått rekordmange henvendelser fra publikum, og saken har vakt stort engasjement hos svært mange. Spørsmål om NRKs programprofil, og NRKs profil rettet mot unge særskilt, inngår selvsagt i rådets mandat. Jeg synes derfor det er naturlig at saken behandles, sier rådsleder Snorre Valen.

Rådet har også i løpet av onsdagen mottatt flere klager knyttet til at NRK på tirsdag bekreftet at de legger ned talkshowet «Kåss til kvelds». Mange av klagerne har trukket paralleller mellom nedleggelsen, og Sophie Elises kontrakt med NRK.

Men den saken blir ikke tatt opp i møtet i neste uke, forteller Skarrud.

– Kåss-klagene er ikke med i dokumentene til rådets møte i neste uke ettersom den begynte å motta klager i dag. Den ligger i dokumentene til rådsmøtet 20. april, sier han.

De siste dagene har NRK uttalt at de er i samtaler med Sophie Elise om avtalen de har med influenseren.

– Hvis NRK skulle avslutte avtalen med Sophie Elise, vil det bety at saken ikke kommer opp?

– Saken er bestemt tatt opp til behandling og da regner jeg med at den diskuteres uansett hva annet som eventuelt måtte skje i saken, sier Skarrud.

Saken om Sophie Elise har tatt opp mye spalteplass de siste ukene, etter at influenseren la ut bilde på Instagram av seg selv sammen med en venninne, som holdt en liten pose med et hvitt pulver. Bildet ble raskt fjernet, men rakk å bli skjermdumpet og spredt.

Influenserens tilknytning til NRK, gjennom podkasten «Sophie og Fetisha», gjorde at Kringkastingsrådet har opplevd en storm av klager, og saken er den nest mest innklagede i rådets historie.

Temaet har blitt tatt opp i Debatten, hvor kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen måtte svare for samarbeidet med influenseren. NRK har varslet at de skal gå igjennom avtalen, og har flere ganger denne uken bekreftet at de er i samtaler med partene.

Powered by Labrador CMS