Erling Braut Haaland jubler for en av mange scoringer for Manchester City denne sesongen.
Erling Braut Haaland (til høyre) jubler for en av mange scoringer for Manchester City denne sesongen. Alle scoringene har også gitt mange saker i norsk presse.

Har skrevet over 16.000 saker om Haaland på ti måneder

Hver fjerde fotballsak i norske medier siden august i fjor handler om Erling Braut Haaland eller Martin Ødegaard, melder Klassekampen.

Publisert Sist oppdatert

Norsk presse har skrevet 16.610 artikler om Manchester City-stjerne Erling Braut Haaland siden 1. august i fjor, melder Klassekampen.

Avisen har fått tallmaterialet fra medieanalysebyrået Retriever.

Samtidig har Arsenal-kapteinen Martin Ødegaard fått 7359 artikler. Tallene er fra 1. august i fjor og frem til 21. mai i år.

Det betyr at hver fjerde fotballsak fra norske sportsredaksjoner har handlet om Haaland eller Ødegaard, skriver Klassekampen.

Haaland har hatt en drømmesesong etter overgangen fra Borussia Dortmund til Manchester City i fjor:

Han er suveren toppscorer i Premier League med 36 mål, han har slått målrekorden i ligaen, han er kåret til årets spiller - og forrige uke sikret City ligatittelen.

Ødegaard har på sin side ledet Arsenal til 2. plass i ligaen og er klubbens toppscorer med 15 nettkjenninger.

Interessen for Haaland er stor blant norske lesere.

Under Nordiske Mediedager tidligere denne måneden avslørte VG at de har fått over 75 millioner sidevisninger siden i fjor sommer.

– Vi er veldig fornøyd med tallene på både tekst- og video-sakene. Video blir bare viktigere for oss. Men det er klart at 75 millioner sidevisninger siden i sommer er enormt bra, sa sportssjef Frode Buanes til Medier24.

Powered by Labrador CMS