Pressepodden:

Espen Olsen Langfeldt mener sports­journalistikken har endret seg til det bedre

NRKs nye sportsredaktør sier den økte satsingen på grave­journalistikk er en av årsakene til at han ville ha jobben. – Mye mer i sentrum av samfunnslivet nå enn tidligere, sier han i Pressepodden.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken ble Espen Olsen Langfeldt presentert som ny redaktør for NRK Sport.

Han kommer fra jobben som redaktør for direktelinjen i NRK Nyheter, og har tidligere også vært redaksjonssjef i VG.

På spørsmål om hvorfor han nå ønsker seg inn i sportsjournalistikken, er Olsen Langfeldt klar:

– Sportsjournalistikken er i en veldig stor endring. Den tar opp sentral samfunnsproblematikk, som hvitvasking, sportsvasking, globalisering, kjønnsproblematikk og doping. Det gjør at den er mye mer i sentrum av samfunnslivet nå enn tidligere, sier han i Pressepodden fra Medier24.

Olsen Langfeldt mener både NRK sportsredaksjon og andre store sportsredaksjoner har bidratt til dette, gjennom systematisk og økt satsing på gravejournalistikk de siste årene.

– Det er viktig å gjøre det, fordi man skal relevante for befolkningen. For en tid tilbake var sportsjournalistikken veldig refererende. Men sporten innehar så mange samfunnselementer. Da er det er en journalistisk plikt å belyse dette nærmere, sier han.

Olsen Langfeldt snakker også om overgangen fra å være en operativ redaktør til å bli en strategisk redaktør, hvilken plass NRK skal ha i sportsrettigheter-kampen og hvorfor han brenner for det digitale løftet.

Hør Pressepodden-episoden øverst i denne saken, eller der hvor du hører podkast.

Powered by Labrador CMS