Første Steg-redaktør Line Fredheim Storvik mottok Fagpresseprisen

Første steg vant Fagpresseprisen

Tidsskriftet for barnehagelærere tok den største av Fagpresseprisene.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld stakk Første steg av med Fagpresseprisen 2023. Tidsskriftet lages for barnehagelærere, og er underlagt Utdanningsnytt.

Redaktør Line Fredheim Storvik mottok prisen fra juryleder Kjersti Løken Stavrum under prisutdelingen i Pressens hus i Oslo.

– Fagpresseprisen er en mangekamp; konkurransen står om redaksjonelt innhold, presentasjon, innovasjon og utvikling, dagsordensetting og betydning i målgruppen – og salg og inntekter, leste Løken Stavrum fra juryens begrunnelse før hun annonserte vinneren.

– Dette er en langt mer allsidig pris enn Den store journalistprisen. At journalistikken er prisverdig, er grunnleggende. Dertil kommer den systematiske jobbingen for å meisle ut et produkt som treffer målgruppen, gang på gang.

– Jeg er beæret

Første steg-redaktør Line Fredheim Storvik forteller at det hun var veldig overrasket over prisen.

– Utrolig stas, jeg er beæret, det må jeg bare si. Man jobber i en bitteliten redaksjon, da blir man noen ganger litt koko - er det noen som interesserer seg for dette?

Da er det viktig å ha folk rundt seg, sier hun, og trekker frem frilansere, fotografer og et designteamet Erlend Lans Pedersen og Øyvind Kristiansen i Mediamania .

–Og så handler det om systematikk, tålmodighet og troen på at man får til noe - det tar bare litt lenger tid. Takk til juryen som løfter en liten redaksjon. Jeg håper dette kan være til inspirasjon for andre små redaksjoner til å jobbe med journalistikk over tid.

For ordens skyld: Medier24 er en del av Fagpressen.

Dette er juryen:

Kjersti Løken Stavrum, direktør i Stiftelsen Tinius (juryleder)

Monica Strømdahl, Aftenposten (foto, video og design)
Nina Thorvaldsen (markedsarbeid)
Ida Grieg Riisnæs, DN (journalistikk)

Kristoffer Egeberg, Faktisk.no (gravejournalistikk)
Lars Kristiansen, NRK, (journalistikk og redaksjonell ledelse)
Gunnar Zachrisen, Panorama nyheter (journalistikk)

Powered by Labrador CMS