Tarjei Leer-Salvesen

Tarjei Leer-Salvesen skal lede Innsyn.no

Innsyns-guruen blir ny prosjektleder for utviklingen av nye Innsyn.no.

Publisert Sist oppdatert

Nye Innsyn.no, som utvikles av Faktisk.no, betatestes allerede av over 300 journalister fra hele landet. 

Nå går Tarjei Leer-Salvesen inn som leder for prosjektet. 

I fjor forlot han fast jobb i Fædrelandsvennen for å bli frilanser på heltid, og sto bak den første versjonen av Innsyn.no da han jobbet i avisen. 

– Jeg skal fortsatt jobbe aktivt med journalistikk. Engasjementet for å lage bedre verktøy kom jo nettopp fra behovene vi har sett i hverdagen, sier Leer-Salvesen.

Ansvarlig redaktør i Faktisk, Kristoffer Egeberg, er svært glad for å få Leer-Salvesen på laget. 

– Tarjei har fra før av et stort eierskap til Innsyn.no, og har vært et forbilde og en mentor for både meg, prosjektet og de fleste innsynsjegerne i landet de siste årene. Jeg mener Innsyn.no er et av de viktigste prosjektene for presse-Norge fremover. Med Tarjei i førersetet er jeg trygg på at vi vil lykkes, sier Egeberg. 

Målet med nye Innsyn.no er å bygge verdens beste innsynsløsning for journalister. Den er allerede vesentlig større enn Einnsyn, og inneholder over 109 millioner journalposter inkludert fra hundrevis av kommuner, helseforetak, utdanningsinstitusjoner og annen offentlig virksomhet. 

– Etter at Faktisk overtok, har Innsyn.no både vokst betydelig i bredde og fått bedre funksjonalitet enn før. Det har vært gøy å følge med det siste året, sier Leer-Salvesen.

Han overtar prosjektledelsen etter Geir Molnes, som begynner i ny jobb som gravejournalist i Utdanningsnytt. 

Leer-Salvesen har denne våren vært Fritt Ord Journalism Fellow ved Reuters Institute for the Study of Journalism i Oxford. Der har han studert hvordan journalister og andre kan kombinere og bruke 136 lands ulike innsyns-instrumenter til å oppnå mer åpenhet. 

– De fleste journalister lærer seg å bruke innsynsretten i eget land. Det som har interessert meg, er det enorme potensialet som ligger i å lære seg å utnytte forskjellene i innsynsregler på tvers av landegrenser. Vi ser flere spennende eksempler på dette i internasjonale gravejournalistikk nå, sier han.

Powered by Labrador CMS