Faktisk.no-redaktør Kristoffer Egeberg, med resten av redaksjonen i dynamisk bevegelse i bakgrunnen.

Faktisk.no blir med i nordisk samarbeid for å bekjempe falske nyheter

– Vi ser frem til å jobbe tett med noen av Nordens beste forskningsmiljøer, sier faktasjekker Morten Langfeldt Dahlback.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Faktisk.no blir en del av den nyoppstartede samarbeidsgruppen Nordic observatory for digital media and information disorder (NORDIS).

Det ble annonsert i en pressemelding tirsdag.

– Vi ser frem til å jobbe tett med noen av Nordens beste forskningsmiljøer og med våre nordiske faktasjekk-kolleger for å kartlegge og bekjempe feilinformasjon i Norden, og til å bli med på å utvikle verktøy som kan gi bedre innsikt i den digitale offentligheten, skriver faktasjekker i Faktisk.no, Morten Langfeldt Dahlback i e-post til Medier24.

NORDIS er et toårig samarbeid mellom forskere, teknologer og faktasjekkere i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Langfeldt Dahlback skriver at Faktisk.nos deltakelse i gir dem en mulighet til å videreutvikle deres databaserte innsiktsarbeid, et område som de ifølge Langfeldt Dahlback har ambisjoner om å styrke seg på de neste årene.

Prosjektet er en del av European Digital Media Observatory (EDMO), som har fått nesten 1,5 millioner euro i støtte fra EU-kommisjonen.

– Støtten fra EU, samt tilskuddet vi fikk fra Medietilsynet i fjor, vil hjelpe oss med å satse mer på innsiktsarbeid fremover, skriver Langfeldt Dahlback.

Faktisk.no har fått ansvar for faktasjekk-delen av prosjektet samt for prosjektets kommunikasjonsaktiviteter, og vil ha et medlem i styringsgruppen.

De danske faktasjekkerne i TjekDet, svenske Källkritikbyrån og finske Faktabaari deltar i prosjektet, sammen med UiB, Aarhus universitet, Uppsala Universitet og Universitetet i Helsinki.

Powered by Labrador CMS