Mads Yngve Storvik er glad for å vende tilbake til mediebransjen.

Tidligere NTB-sjef blir Romerikes Blad-redaktør

– For meg er en drømmejobb, sier Mads Yngve Storvik.

Publisert Sist oppdatert

Mads Yngve Storvik er ansatt som ansvarlig redaktør i Romerikes Blad (RB), opplyser Amedia.

Storvik kommer fra jobben som daglig leder for rekrutteringsselskapet Visindi, og er tidligere ansvarlig redaktør hos NTB og sjefredaktør i Nationen.

Han forlot journalistikken i 2021. Nå gjør han comeback og tiltrer i RB-jobben innen 1. mai. 

– Jeg har bodd over 20 år på Skedsmokorset og for meg er det en drømmejobb å bidra til at Romerikes Blad er den viktigste avisa for en befolkning i kraftig vekst, sier Storvik.

– Romerikes Blad er en kvalitetsavis som i alle år har utviklet svært dyktige journalister som har markert seg nasjonalt. Det sier noe om posisjonen til avisa og ikke minst all den gode journalistikken som lages hver eneste dag, sier han.

Storvik overtar RB-stillingen etter Rune Bernhus, som har vært konstituert i jobben det siste året - for den tidligere konstituerte redaktøren Lars Lier

Tidslinje:

*RB har stått uten fast ansvarlig redaktør siden Magne Storedal forlot avisen høsten 2020, for å starte opp Avisa Oslo.

*Nyhetsleder Lars Lier ble konstituert som RB-redaktør, men han gikk av med pensjon vinteren 2023 etter over to år som midlertidig sjef.

*Frontredaktør Rune Bernhus ble så konstituert i jobben - for den allerede konstituerte sjefen Lars Lier.

*Begrunnelsen for at Bernhus ikke fikk jobben permanent var manglende toppleder-erfaring. Men daværende styreleder Pål Eskås trodde Bernhus ville få jobben permanent

*Samtidig avsluttet styret og ansettelsesutvalget arbeidet med å finne ny RB-redaktør. 

Bernhus ble kun konstituert fordi han manglet toppleder-erfaring, men daværende styreleder Pål Eskås trodde han ville lykkes i jobben - og få den permanent.

Det skjedde ikke. Nåværende styreleder Morten Nilsen er glad for signeringen. 

– Med Mads får vi en leder med bred bakgrunn fra sentrale roller i mediebransjen og næringslivet. Hans erfaring og resultater fra strategisk posisjonsutvikling og vekst vil være av viktig betydning for planleggingen av Romerikes Blads videre utvikling og gjennomføringen av den, sier Nilsen. 

– Samtidig vil jeg takke Rune Bernhus for den gode måten han har ledet Romerikes Blad på som konstituert ansvarlig redaktør i avisa. I likhet med de fleste andre i mediebransjen, opplever også RB krevende tider. Da er det godt å ha stødige og dyktige medarbeidere som Rune som kan påta seg topplederoppgaver og ivareta viktige funksjoner når det er nødvendig, sier Nilsen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS