Camilla Bergland blir ny redaksjonsleder i NRK Utenriks.
Camilla Bergland blir ny redaksjonsleder i NRK Utenriks.

Camilla Bergland er ny redaksjonsleder i NRK Utenriks

Camilla Bergland kommer fra jobben som frilansjournalist i USA. Hvor hun blant annet har jobbet for VG, NRK, og E24.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år ble det kjent at NRK søker en ny redaksjonsleder for utenriks. Nå er det klart at jobben går til Camilla Bergland.

Bergland har den siste tiden jobbet som frilansjournalist i USA. Her har hun blant annet jobbet for VG, NRK og E24.

Gjennom å frilanse har Bergland dekket Presidentvalget 2020, koronapandemien, Norge i Sikkerhetsrådet, Krigen i Ukraina fra FN, stormingen av Kongressen, Black Lives Matter-bevegelsen, splittelsen i det amerikanske samfunnet og mellomvalget 2022.

– Utenriksjournalistikken har aldri vært viktigere, og i NRKs utenriksavdelingen sitter Norges aller flinkeste journalister med enorm kunnskap og erfaring. Dette er reportere som i årevis har fortalt viktige historier om verden utenfor Norge - ofte i både utfordrende og stressende situasjoner. Slikt krever stamina, engasjement og en vanvittig dedikasjon, sier Bergland.

NRKs nye redaksjonsleder på Utenriks er klar på at allmennkringkasteren er nødt til å nå ungt på digitale plattformer.

– Her tenker jeg det er viktig å fortsette samarbeidet mellom de ulike avdelingene på huset - og se på måter vi kan gjøre journalistikken lettere tilgjengelig for de yngre. Enten det er ved bruk av podcast, hvordan vi bruker forsiden, stillbilder og desking av nettsaker, sier Bergland.

Mellom 2016 og 2020 var hun med å bygge opp Schibsted Partnerstudio, hvor hun jobbet som innholdsleder med personalansvar.

Hun har fra tidligere jobbet som journalist i VG, NRK og Drammens Tidende.

Utenriksredaktør i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, forteller at Bergland viser et stort engasjement og energi for utenriksjournalistikken.

– Hun har egen erfaring fra felt gjennom jobbingen i USA og har god ledererfaring fra Schibsted Partner Studios. Vi gleder oss til å få henne med på laget for å gjør journalistikken vår enda bedre og nå nye målgrupper i en tid hvor utenriksjournalistikken aldri har vært viktigere, sier Falkenberg Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS