Aftenbladets Håkon Åreskjold (redaksjonell utvikler), Elin Stueland (prosjekteier), Stig Nilssen (sportsleder) og Mats Haugland (prosjektleder) har jobbet med satsingen.

Kampreferat, direktesendinger og helt ny podkast:

Stavanger Aftenblad med stor satsing på breddefotball: – Vil dekke det som Champions League

Et anslag gjort av Aftenbladet selv viser at de skal skive referat fra over 6000 kamper.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Da vi bestemte oss for å satse skikkelig på lokalfotballen, lovet vi å løfte den til nye høyder og lage en portal ingen andre mediehus i landet er i nærheten av, sier Aftenbladets sportsleder, Stig Nilssen.

Derfor lanserer Stavanger Aftenblad plattformen de kaller «MÅÅÅL!». Her vil de publisere kampreferat fra hele breddefotballen, fra aldersgruppen 13 år og helt opp til seniornivå.

– Vi ønsker jo å være til stede i hele distriktet, og enormt mange i regionen er opptatte av fotball. Det er en viktig arena for mange, og vi vil vise at vi er relevante for hele distriktet, sier digitalredaktør i avisen, Elin Stueland til Medier24.

Alle de lokale klubbene får sine egne klubbsider, slik at det skal bli lettere å lete seg frem til laget man ønsker å lese mer om.

Skal dekke over 6000 kamper

Et anslag gjort av Aftenbladet selv viser at de skal skive referat fra over 6000 kamper. Rundt 10.000 spillere vil være i aksjon i disse oppgjørene.

– Dette er en helt unik portal der vi bruker avansert teknologi for å dekke lokalfotballen tett. Det er strategisk viktig for Aftenbladet. Vi har alltid vært gode på å dekke elitefotballen, og ønsker nå å ta breddefotballen like alvorlig. Med dette er vi nå blitt det mediehuset i landet som dekker lokalfotballen tettest, sier prosjekteier Elin Stueland i Aftenbladet.

Også prosjektleder Mats Haugland er meget fornøyd.

– Dette er en stor dag. Jeg synes det er utrolig gøy at det virkelig satses på lokalfotballen, som betyr så mye for så mange. Vi har en litt hårete ambisjon om å dekke lokalfotballen som om det var Champions League. Dette er et godt steg på veien, sier Haugland.

Robot skal skrive

Referatene fra kampene blir automatisk generert av en robot som er utviklet i samarbeid med Norsk Telegrambyrå (NTB). Roboten henter data fra Fotballens Informasjons- og KommunikasjonsSystem (FIKS), hvor lagoppstillinger, resultat, målscorere og andre hendelser blir lagt inn av trenere, lagledere eller andre ressurspersoner rundt lagene.

– Dette er det tredje robot-prosjektet Stavanger Aftenblad har, sier Stueland.

På fotballsatsingen har de jobber med NTB i halvannet år for å bygge teknologien.

– Det har vært spennende å være med på satsingen Aftenbladet har rundt lokalfotballen. Vi i NTB har det siste året lagt ned mye tid i å utvikle robotjournalistikken vår, og fotballroboten er helt i front når det kommer til godt og variert språk. Det håper vi leserne til Aftenbladet vil sette pris på, sier Hanna Sikkeland, produkteier og prosjektleder i NTB.

Lanserer også podkast

Aftenbladet satser stort på lokalfotballen. Tidligere i år ble Bjarne Berntsen engasjert som lokalfotballekspert, en rolle han fortsetter i etter at han nylig fikk trenerjobben i Sandnes Ulf.

I tillegg er én journalist ansatt med lokalfotballen som ansvarsområde. I august sikret Aftenbladet seg også rettighetene til å vise de lokale lagene i 3. divisjon herrer. De har også rettighetene til å sende Vikings hjemmekamper for kvinner i 2. divisjon, samt vil plukke ut kamper fra lavere divisjoner for å sende dem direkte. De lanserer også en egen lokalfotball-podkast.

– Responsen har vært kjempebra, og vi ser at folk allerede er inne i portalen og kikker på sine lag, sier Stueland.

Powered by Labrador CMS