Tarjei Leer-Salvesen

Tarjei Leer-Salvesen får Fritt Ords Oxford-stipend

Innsyns-ekspert Tarjei Leer Salvesen reiser til Oxford for å fordype seg i innsynsregler.

Publisert Sist oppdatert

Fellowshipet ved Oxford for januar–juli 2023 er tildelt Tarjei Leer-Salvesen, frilansjournalist, forfatter og tidligere gravejournalistikk-sjef i Fædrelandsvennen. Det skriver Fritt Ord.

Leer-Salvesen vil delta i et internasjonalt fellowship-program med erfarne journalister fra hele verden der hver kandidat arbeider med et selvvalgt fordypningsemne. Hans tema er hvordan ulike innsynsregler på tvers av lovverket i ulike land kan brukes av journalister.

– Tanken med prosjektet er å samle erfaring fra ulike gravejournalistmiljøer. Det er 136 land i verden med egen innsynslovgivning. Jeg vil se på om vi kan utnytte forskjellene mellom dem og mulighetene som ligger i hver innsynslov. Mange av sakene har jo forgreininger i andre and. Dette blir mer og mer aktuelt med internasjonale samarbeidsprosjekter. Vi kan få til mer kraftfulle verktøy for internasjonal journalistikk, sier Leer–Salvesen.

Stipendoppholdet hans vil munne ut i en publisert forskningsoppgave, men Leer-Salvesen håper det kan komme gode samarbeid med andre journalister ut av det også.

– Oxford har et spennende journalistmiljø. Jeg gleder meg til å bli en del av årets gruppe og instituttets alumni. Jeg har tenkt på dette stipendet før. Nå hadde jeg en idé som hadde modnet i flere år, og i 2023 passet det også med privatlivet. Barna har flyttet hjemmefra, sier Leer–Salvesen.

Powered by Labrador CMS