Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid går hardt ut på Instagram mot VGs politiske redaktør Hanne Skartveit
Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid går hardt ut på Instagram mot VGs politiske redaktør Hanne Skartveit

Hanne Skartveit svarer på Karpes Israel-kritikk: – Definerer meg ikke som venn med noen

Den ene halvdelen av Karpe går ut mot politisk redaktør på Instagram. – Jeg vet ikke om dere forstår alvoret, VG, skriver han. 

Publisert Sist oppdatert

I et innlegg på Instagram med tittelen «Ren ondskap» skriver artist Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid om politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit.

Han skriver at hun er «både sylskarp og flink med ord», og at hun i rollen som politisk redaktør er mektig.

Samtidig mener han at Skartveit har valgt side i konflikten mellom Israel og Hamas, og hevder hun er Israel-venn. 

«Jeg vet ikke om dere forstår alvoret, VG», skriver han.

–Han er i sin fulle rett til å kritisere meg og alle andre, sier Hanne Skartveit til Medier24.

Hun sier hun ikke definerer seg som venn med noen, og at hun har stor medfølelse for begge sider. 

– Jeg som meningsbærer må forsøke å analysere og forklare fra begge sider. Jeg opplever ikke at jeg har tatt noen sterk side noen vei. 

Nettavisen og VG selv har også omtalt innlegget. 

Mener hun har valgt side

Ytreeide Abdulmaguid sier han har lest gjennom alle tilgjengelige kommentarer hun har skrevet om Israel de siste 17 årene. Han har også postet faksimiler av flere kommentarer.

«Deres politiske redaktør har valgt side, og har ikke skrevet én eneste kommentar som viser noe annet», skriver han, og mener hun blir hyllet av radikale Israel-venner. 

Han mener dette bør få «flyalarmen ringe i Akersgata, men det er skremmende stille.»

Tidligere denne uken skrev han også et innlegg på Instagram som ble gjengitt i Aftenposten, der han skriver om at hvilket perspektiv vi har former hvordan vi ser på verden. 

«Ren ondskap»

I dagens innlegg og kritikk mot Skartveit kaller han Israels angrep på Gaza for et folkemord, og at historiebøkene skrives nå.

«Vi står midt i en definerende tid, og det er på tide å vise at vi ikke vakler.» Innlegget starter med et bilde der det står «Ren ondskap»

– Hva tenker du om det at han kaller det ren ondskap?

– Det må stå for hans regning.

Medier24 har vært i kontakt med Ytreeide Abdulmaguids management. De sier de ikke har noen utfyllende kommentar utover innlegget, men skriver i en SMS til Medier24 at utsagnet «Ren ondskap» var front-tittelen hos VG på en kommentar Hanne Skartveit selv har skrevet.

Ansvarlig for VGs kommentarartikler

– Dette er en av verdens mest kompliserte konflikter. Jeg har stor sympati for menneskene på begge sider av konflikten. Jeg har etter beste evne forsøkt å formidle kompleksiteten og hvordan verden ser ut fra begge sider, sier Skartveit til Medier24.

– Begge har en berettiget frykt for den andre, og begge har gjort store feil, sier hun. 

VG har en egen faktaboks om hvilke redaksjonelle vurderinger de tar i Israel-Hamas-krigen. Der skriver de at de i nyhetsdekningen ikke tar side i konflikten. De skriver også at de har kommentarer om det som skjer.

«VGs politiske redaktør er ansvarlig for VGs ledere. Meningsjournalistikken VG publiserer påvirker ikke tilnærmingen vår i nyhetsdekningen av hendelsene», skriver de.

– Skader dette VG og din troverdighet?

– Det må andre enn meg bedømme. Jeg har ansvaret for meningsstoffet i VG, og jeg står inne for alle kommentarene jeg har skrevet om dette. Jeg har skrevet mye om denne konflikten over mange år, og jeg har vært der. Jeg har vært i Øst–Jerusalem og på vestbredden flere ganger.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS