Vibeke Fürst Haugen.

NRK legger frem Bamsegutt-evaluering på SKUP

Lørdag ettermiddag vil kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen presentere hovedfunnene fra evalueringen av serien«Ingen elsker Bamsegutt» på SKUP.

Publisert Sist oppdatert

Det melder SKUP i en pressemelding.

– Målet med evalueringen har vært å sikre mest mulig læring for flest mulig mennesker. Ved å bruke fagkonferansen SKUP som arena, håper vi også at andre mediehus kan dra nytte av våre erfaringer, sier kringkastingssjef, Vibeke Fürst Haugen i meldingen.

Det har blåst kraftig rundt NRK etter publiseringen - og senere avpubliseringen av serien «Ingen elsker Bamsegutt» med Tore Strømøy som programleder.

NRK har blitt felt for brudd på god presseskikk på tre punkter i Pressens Faglige Utvalg. NRK har gjennom våren drevet en intern evaluering av arbeidet med serien, ledet av NRKs Hege Iren Frantzen og Stein Bjøntegård.

Evalueringen er nå ferdigstilt og hovedfunnene vil bli presentert på SKUP-konferansen i Tønsberg, lørdag 13. april.

Der stiller kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen for å legge frem, læringspunktene og tiltakene fra evalueringen. Etter fremleggelsen følger en debatt ledet av Dagens Næringslivs Astrid Randen.

Dokumentarserien, som fikk kort levetid på skjermen, handlet om en norsk mann som var bosatt på Filippinene med sine kone og tenåringssønn. Familien kjempet en kamp for å komme tilbake til Norge.

NRK jobbet med dokumentaren om «Bamsegutt» i flere år før den fikk sin premiere 15. november i fjor, med Tore Strømøy i spissen.

Søndag fire dager senere valgte NRK å trekke serien midlertidig etter at det ble offentlig kjent at seriens hovedperson har en sedelighetsdom på seg fra 1991. 

Det var en dom NRK utelot å opplyse om i dokumentaren.

Serien har blitt sterkt kritisert fra flere hold, og NRK har avpublisert serien for godt. Den ble også felt i Pressens Faglige Utvalg i vinter.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS