Stein Gudvangen er ansatt som ansvarlig redaktør i Kristelig Pressekontor. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK.
Stein Gudvangen er ansatt som ansvarlig redaktør i Kristelig Pressekontor.

Stein Gudvangen er ny redaktør i Kristelig Pressekontor

Tar over rollen etter Ingunn Marie Ruud.

Publisert Sist oppdatert

Stein Gudvangen overtar som redaktør i Kristelig Pressekontor fra 1. juli.

Han etterfølger Ingunn Marie Ruud som i vinter sa opp sin stilling som ansvarlig redaktør. Ruud ble ansatt som journalist i Kristelig Pressekontor (KPK) våren 2016 og ble redaktør 1. august 2018 da hun overtok etter Markus Plementas. Hun ble da den første kvinnelige redaktøren i nyhetsbyråets 109 år lange historie.

Gudvangen har vært journalist i KPK siden høsten 2018. Han har 40 års bakgrunn fra dagspressen, fra kristne organisasjonsblader og som frilanser.

Fra 2004 til 2009 var han redaktør for lokalavisa Konnerudposten før han i 2010 ble ansatt ved avisa Dagens Oslo-kontor.

– Jeg ser fram til å lede det redaksjonelle arbeidet i KPK i en fase der vi arbeider med å utvide virksomheten, sier Gudvangen.

Han ser det som et mål å styrke økonomien slik at KPK over tid kan øke bemanningen og produsere mer og bedre stoff fra kirke- og kristenlivssektoren.

– Aller helst skulle vi hatt flere region- og lokalaviser som kunder, og det vil kreve at vi i større grad greier å lage saker som fenger for denne delen av pressen, sier han.

KPK jobber etter Redaktør- og Vær varsom-plakaten og leverer i dag stoff til aviser som Dagen, Vårt Land og Utrop samt flere organisasjonsblader. Byrået, som ble stiftet i 1914 og eies av 31 norske kirkesamfunn og kristne organisasjoner, har to ansatte og noen frilansere.

Powered by Labrador CMS