Torry Pedersen sammen med årets talent, Lillian Holden
Torry Pedersen sammen med årets talent, Lillian Holden

Lillian Holden kåret til Årets Talent

Hallingdølen-redaktøren mottok prisen under Medienettverkets høstmøte.

Publisert Sist oppdatert

Under Medienettverkets høstmøte på Pressens Hus torsdag ble prisen for årets talent delt ut.

De nominerte var Elise Kruse (30), religion- og featureredaktør i Vårt Land, Lillian Holden (35), ansvarlig redaktør i Hallingdølen og Mariell Kversøy Enge (37), direktør kommersiell produktutvikling, Amedia.

Holden kom til Hallingdølen i 2019, og kan vise til stor vekst det siste året. Hun var også i Wien i sommer for å motta prisen for året lokalavis i Europa.

– Jeg ble superoverrasket. Jeg synes det var så trivelig å bli nominert. Og så har jeg så hatt så gode motkandidater, så dette var overraskende, sa Holden fra scenen.

Holden sa under presentasjonen av de nominerte at hun hadde tatt med seg VG-ånden inn i lokalavisen.

– Det å ha den lekenheten og tørre å være litt annerledes, tørre å overraske litt iblant, det er den ånden jeg ville beholde.

Blant annet har avisen gitt ut en utgave utelukkende på dialekt.

– Det var en ide vi fikk på onsdag og avisen kom ut på fredag.

De fikk også stor oppmerksomhet da de i høst lagde en uvanlig forside etter at statsbudsjettet ble lagt frem, og det ble klart at Ringeriksbanen ikke ble finansiert.

Juryen skriver i sin begrunnelse at vinneren fremstår som et solid forbilde for andre:

Kolleger beskriver henne som dyktig, samlende, motiverende, omtenksom og morsom å jobbe sammen med. Hun er svært resultatorientert. Hun er en leder som ikke gjør forskjell på ung og gammel og som våger å ansette medarbeidere med utradisjonelle bakgrunner. Hun har bygd opp en stor psykologisk trygghet i teamet sitt, som igjen er nøkkel til innovasjon og nyskapning. Tilliten fra staben og evnen til å snu seg rundt gjør at hun og kollegaene stadig leverer på kreativitet og gjennomføringsevne.

Vinneren fremstår som et solid forbilde for andre, gjennom at hun får folk til å vokse inn i større oppgaver og/eller bidra med og til, utradisjonelle idéer, som å dobbeltpublisere på norsk og polsk - fordi innholdet i sakene handlet om polske arbeidere som også bor i dalen der avisa kommer ut. Avisen hun leder står utenfor de store mediekonsernene, noe som er en utfordring med tanke på kostnader knyttet til teknologiske plattformer og fellestjenester.

Årets talent er i seg selv mangfoldig. Uten toppledererfaring tok vinneren et sprang, eller skal man kanskje si et (halling)kast da hun i 2019 forlot VG sporten for å bli ansvarlig redaktør i lokalavisa Hallingdølen.

Powered by Labrador CMS