Margit Sannerud
Margit Sannerud jobbet 37 år i NRK.

MINNEORD:

Minneord om Margit Sannerud

«Margits innsats var viktige bidrag i NRKs oppbygging og utvikling», skriver Janne Schønheyder i dette minneordet.

Publisert Sist oppdatert

Minneord Margit Sannerud (05.01.37 – 03.04.23):

Margit Sannerud var fra Eidsvoll og etter artium søkte hun opptak som elev til biblioteket i NRK. Der begynte hun høsten 1956 og læretiden var 1 ½ år. Jon Lid, som var hennes lærer, ga henne sine beste anbefalinger; «hun er lærevillig, interessert, pliktoppfyllende, og arbeider selvstendig.» I ferier fikk hun til og med ansvar for biblioteket alene.

I 1958/59 tok Margit også Statens bibliotekskole og etter dette begynte hun som filmarkivar i fjernsynet. Her ble det naturlig at hun startet og bygget opp fjernsynets film og videobåndarkiv, et arbeid som var avgjørende for dagens fjernsynsarkiv.

I 1970 gikk Margit over til Musikkseksjonen hvor hun tok seg av administrative og programmessige oppgaver, og seksjonen beklaget sterkt at hun i 1974 skiftet arbeidsfelt.

Margit Sannerud
Margit Sannerud avbildet på jobb i 1963.

Hun begynte i den sentrale Programredaksjon i fjernsynet som programsekretær og der ble hun en sentral medarbeider.

Da hun etter 15 år ønsket å skifte beite igjen, skrev tidligere programdirektør Otto Nes «Margit Sannerud har hatt og har fremdeles et vesentlig ansvar for det daglige og ukentlige programskjema. Dette er et arbeid som krever fantasi, tålmodighet, smidighet og fasthet. Margit Sannerud har til fulle vist at hun behersker sitt arbeidsområde. Hun har en utpreget diplomatisk evne til å vurdere og prioritere programavdelingenes mange og kryssende interesser. Margit Sannerud er en ytterst lojal medarbeider med en arbeidskapasitet og innsatsvilje som ikke lar seg avgrense av snevre arbeidstidsbestemmelser. Jeg har kjent henne og samarbeidet med henne fra den første pionertiden og til jeg sluttet i fjernsynet i 1987 og jeg kan med glede og uten reservasjoner gi Margit Sannerud min aller beste anbefaling.»

Margit var altså stadig på jakt etter nye utfordringer og det fikk hun sannelig i sine 37 år i NRK. Hun tok også permisjon i to omganger; først i 1962/63 for å studere film i USA og Canada, der hun besøkte NBC, og jobbet som assistent i CBC i Montreal og Ottawa og vinteren 89 hadde hun permisjon for å jobbe i Sverige.

I sin allsidige NRK-karriere deltok også Margit i en rekke utvalg og prosjektgrupper, og hun var NRKs representant i Furre-utvalget der oppdraget var å «utgreie korleis tryggja informasjon frå ulike media for skrift, lyd og bilete til bruk i samtid og framtid»

Så ble Margits neste og siste arbeidsområde i Designavdelingen; i 1989 ble hun leder for Kostyme-/maske-seksjonen, og her var hun til 1994.

Margits innsats var viktige bidrag i NRKs oppbygging og utvikling. Vi som er gamle kollegaer har sett resultatene av hennes arbeid.

Av dødsannonsen fremgår det at hun ikke ønsket noen bisettelse og donerte sin kropp til Anatomisk institutt.

Janne Schønheyder

Powered by Labrador CMS