Administrerende direktør i Story House Egmont, Nina Vesterby.
– Vi har jobbet hardt med å identifisere ulike kostnadsreduserende tiltak, og har dessverre måttet redusere bemanningen med 33 årsverk. , sier Nina Vesterby.

Story House Egmont kutter 33 årsverk

Mediehuset er i mål med nedbemanningen og kuttene på 70 millioner kroner. 

Publisert Sist oppdatert

Mediehuset Story House Egmont er i mål med sin annonserte spareplan - noe som endte med en betydelig nedbemanning.

– Vi har jobbet hardt med å identifisere ulike kostnadsreduserende tiltak, og har dessverre måttet redusere bemanningen med 33 årsverk. Dette er en kombinasjon av naturlig avgang og frivillige sluttavtaler, sier administrerende direktør, Nina Vesterby.

– Lønnsomhet, kjerne og vekst står nå helt sentralt i de prioriteringer som ligger til grunn for neste års budsjett i Story House Egmont, sier hun.

Klubbleder i Story House Egmont, Harald Grevskott, anslår overfor Kampanje at det betyr en reduksjon på sju til åtte redaksjonelle årsverk. 

I september ble det kjent at Story House Egmont må kutte 70 millioner kroner i 2024.

Det målet har mediehuset nådd «gjennom ulike effektiviseringstiltak og nedskalering av bemanning».

– De siste fire årene har gode resultater gitt rom for flere satsninger som spinner ut ifra kjernevirksomheten vår, historiefortelling i alle kanaler. Dagens makroøkonomiske situasjon gjør at vi har prioritert hvilke av disse vi skulle ta med videre, sier Vesterby.  

Hun opplyser at Story House Egmont har landet på fortsatt satsing på Storytravel, Flipp, Klikk.no, Egmont People og Nordic Manga. 

– Det å tenke nytt rundt hvordan de redaksjonelle miljøene våre jobber, og hvordan vi kan få mest mulig ut av all den journalistiske kompetansen vi sitter på, både digitalt og på print, har hatt høy prioritet, sier Vesterby.

Hun skryter av innspill og forslag fra se ansatte om hvordan de kan jobbe smartere og mer effektivt.  

–  Vi har virkelig snudd hver stein, og her skal organisasjonen ha stor del av æren for at vi kom i mål på en best mulig måte, sier Vesterby.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS