Siri Wiberg, her under Dagsrevyen 28. mai i 2015, da hun hadde farget håret rosa.
Siri Wiberg, her under Dagsrevyen 28. mai i 2015, da hun hadde farget håret rosa.

NRK fikk klage på værmelderen: «Hun hadde ikke noe rosa på seg»

– Det er veldig morsomt at det engasjerer hva jeg har på meg på TV, sier meteorolog Siri Wiberg.

Publisert Sist oppdatert

Værmeldingen fredag 12. januar skapte tilsynelatende sjokk og vantro for en av Dagsrevyens faste seere.

«Ble både jeg og min sambo mildt sagt sjokkert av værmelder Siri Wiberg, hun hadde ikke noe rosa på seg», skriver seeren i en klage sendt til Kringkastingsrådet.

« Dette har vært noe som vi har samlet oss rundt, da vi har gjettet på hva eller hvor hun har rosa på seg ved neste værmelding», fortsetter klageren.

Saken ble aldri behandlet av Kringkastingsrådet, men Medier24 tok direkte kontakt med værmelder Siri Wiberg, for å høre hva som var bakgrunnen for det kontroversielle valget med å ikke ha på seg rosa.

– Er det seriøst? Går det virkelig an? Dette kan ikke være veldig seriøst. Men det er veldig morsomt at det engasjerer hva jeg har på meg på TV, er Wibergs umiddelbare reaksjon.

– Jeg tror kanskje ikke at jeg har rosa på meg hver gang jeg er på TV. Men jeg liker å velge iblant, så det hender at jeg velger noe som ikke er rosa, fortsetter hun og ler.

Dukket opp med rosa hår

At Wiberg er glad i rosa, er en dårlig skjult hemmelighet.

På Instagram kaller hun seg selv for the pink_weathergirl, og da NRK lagde en reise gjennom væråret i 2017, fikk seerne både være vitne til hennes rosa bil, samt at hun pyntet til rosa jul.

– Jeg har ikke alltid vært rosa. Det begynte vel for sju år siden da jeg flyttet fra mannen min. Jeg skulle kjøpe ny bil og hadde jeg veldig lyst på rosa bil. Vet ikke hvorfor, men synes det var kult. Jeg brukte alle feriepengene på å foliere bilen rosa.

– Kanskje litt førtiårskrise, legger hun til og ler.

Meteorologen forteller at hun også har en rosa sofa, brødrister og rosa kjøkkenting.

– Nesten alt jeg har er rosa. Jeg hadde også en rosa mikrobølgeovn, men den gikk i stykker da.

På et tidspunkt dukket hun også opp med rosa hår på direkten, da hun skulle melde været.

Wiberg forteller at NRK har litt å si med tanke på hvordan hun skal se ut og hva hun skal se ut. Det er de som kjøper klærne som hun bruker på TV, forklarer meteorologen.

– Den gangen jeg farget det rosa, så spurte jeg ikke NRK på forhånd. Jeg bare farget det rosa, og så gikk jeg på jobb med det. Da kom de til meg og sa: «Vi får se hvordan det går».

NRK skal videre ha fortalt at om det ble mye oppstyr og oppmerksomhet rundt det, så tror de at det vil ta oppmerksomheten bort fra det meteorologen skal gjøre på TV, forklarer hun.

Hvis det ikke gjorde det, så var det greit, var beskjeden fra NRK ifølge Wiberg.

– Så gikk det vel en ukes tid, og så kom de igjen og sa: «Det ble litt mye oppstyr. Det er fint om du tar det bort», sier Wiberg og ler.

– Det var gøy så lenge det varte.

Garanterte fint vær på 17. mai

Som meteorolog er Wiberg veldig forsiktig med å si noe bastant om hvordan været vil bli. 

Det lærte hun på den harde måten da hun skulle varsle været for 17. mai i en avis på Sørlandet for mange år siden – da som en ganske fersk meteorolog.

– Det er en dag som er veldig viktig værmessig for mange folk. Da garanterte jeg fint vær på 17. mai. Det å bruke et ord som «garantere» på en slik dag, er litt skummelt.

Wiberg forteller at det var høytrykk og skulle bli fint vær. Men så kom det havtåke innover Sørlandet.

Det resulterte i yr, hele dagen.

– Det ble en stor sak hvor meteorolog hadde garantert oppholdsvær – så ble det ikke det. Siden har jeg aldri garantert noen ting, ler Wiberg.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS