Sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Tina Mari Flem
Sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Tina Mari Flem

Journalisten: NTB må nedbemanne

– Denne situasjonen er så krevende at vi dessverre ikke kommer utenom nedbemanning, sier NTBs sjefredaktør til Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

De ansatte i NTB fikk beskjed på et allmøte forrige uke om at nedbemanning i nyhetsbyrået kan bli uungåelig, skriver Journalisten.

Hvor store kuttene, eller hvordan de rammer, er enda ikke avklart, skriver avisen.

– Det jeg sa på allmøtet er at denne situasjonen er så krevende at vi dessverre ikke kommer utenom nedbemanning. Vi har nå så store inntektsfall at vi ikke greier å løse det på andre måter, sier sjefredaktør og administrende direktør i NTB, Tina Mari Flem, til Journalisten.

Hun peker på at prisøkninger, krevende valuta, dyrere arbeidskraft og tap av annonseinntekter har gjort at mediekundene våre må spare kostnader

– 2024 blir knalltøft for oss i NTB på samme måte som det er for kundene våre. Vi ser allerede og kommer til å se nye store inntektsbortfall i mediene. Dette får harde konsekvenser for oss i NTB. Det er spesielt kjernen vår, nyhetstjenesten, som nå lider, sier Flem til Journalisten.

Fungerende leder for NJ-klubben i NTB, Ann Fredriksen, kaller situasjonen «dramatisk» for NTB, og sier til avisen at de ikke aksepterer at noen må gå uten at det er frivillig.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS