På bildet: Redaktør Vegard Velle og journalist Oda Guleng i VårtOslo.
Podkast-duoen: Redaktør Vegard Velle og journalist Oda Guleng i VårtOslo.

VårtOslo varsler storutrulling av podkast - skal lansere fire stykker

Vil fylle «podkast-tomrommet» i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

VårtOslo lanserer podkasten Oslopodden - for å «fylle podkastomrommet i Oslo», skriver de i en pressemelding.

Hver uke dykker redaktør Vegard Velle og journalist Oda Guleng dypere inn i én aktuell nyhetssak som har preget byen den siste uka.

– Hensikten med Oslopodden er å gjøre folk klokere på nabolaget sitt og på byen ellers, altså utviklingstrekk som kan påvirke folks liv i hverdagen og fremtidsplanene deres. Målet vårt er å gi folk et større eierskap til nærmiljøet sitt, sier Velle i meldingen.

– Vi har lagt masse arbeid i det her de siste månedene, og det er helt sprøtt å se det gå fra en idé på papiret til å faktisk ligge ute på podkast-appene slik at Oslo-folket kan høre! sier Oda Guleng, journalist og prosjektleder for VårtOslos podkastsatsing.

I løpet av høsten skal de lansere hele fire podkaster - men hva de skal handle om er foreløpig hemmelig.

Redaktør Velle er åpen om at det koster mye tid og ressurser å satse på podkast-formatet som en liten avis - men han mener det er kritisk for å nå yngre målgrupper.

– Vi tror at vi gjennom podkast-satsingen kan nå grupper som vi i dag ikke har kontakt med, og på sikt gjøre dem kjent også med journalistikken i lokalavisa. En vellykket omstilling til å nå yngre målgrupper er en forutsetning for at lokalavisen skal lykkes videre, sier Velle.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS