Varsel mot Frp-topp etter nachspiel-episode med flere journalister

Fremskrittspartiet har mottatt varsel mot en lokal Frp-politiker etter forrige helgs landsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Under nachspielet, som skal ha foregått på en suite på Clarion Hotell ved Gardermoen, skal en Frp-politiker angivelig ha tatt en journalist i skrittet og slått vedkommende, dog uten å ha påført skader.

Det skriver Dagbladet, som opplyser at mannen er listetopp for Frp ved det kommende kommunevalget.

Ifølge VG er tre journalister fra to redaksjoner involvert.

VG skriver at de har fått opplyst at Frp-politikeren skal ha tatt en journalist i skrittet før han kjeftet og truet en annen journalist, før han tok kvelertak på en tredje journalist.

Til Dagbladet skriver assisterende partisekretær Helge Fossum i en e-post at de har fått et varsel og tar det på alvor.

– Denne beskrivelsen av adferd er fullstendig uakseptabel og noe vi overhodet ikke skal ha noe av blant våre folke- og tillitsvalgte, og i partiet. Vi undersøker nå saken i samarbeid med de berørte. Saken behandles av Fremskrittspartiets hovedorganisasjon, skriver han.

Dagbladet har også fått en kommentar via partiet fra den anklagede Frp-toppen.

– Jeg fikk i meg altfor mye alkohol denne kvelden. Jeg fikk i meg mer alkohol enn at jeg hadde kontroll. Det og alt dette kan ha medført beklager jeg på det aller, aller sterkeste, sier mannen.

Til orientering: I en tidligere versjon stod det at Dagbladet skrev at to journalister er blitt tatt i skrittet og at én av dem ble slått i magen flere ganger. I Dagbladets oppdaterte versjon er dette fjernet, derav også fjernet hos Medier24.

Powered by Labrador CMS